El Marítim va realitzar la seua Ofrena Marinera a la Mare de Déu

0
816

Un any més l’Agrupació de Falles del Marítim, que presideix Pepe Pastor, va rendir Ofrena Floral a la Verge submergida situada en l’espigó de la part exterior del Real Club Nàutic de València.

La figura, esculpida en bronze, en 1977 per Ignacio Cuartero Fernández, va estar més de 30 anys emplaçada sota el mar enfront del far de València, a 14 metres de profunditat. No obstant això, al maig de 2009, a causa de les obres de reforçament del far que es van fer en el Port i després d’haver restaurat la imatge, els membres del club de bussejo GISED, amb la col·laboració del Real Club Nàutic, van col·locar la imatge de la Verge “en un lloc més accessible, enfront de l’espigó situat al costat de les seves instal·lacions, i on està a 10 metres de profunditat”.

La Marina Reial va ser el punt de partida de l’Acte en la matinal de dissabte, en la qual els màxims representants de les 45 comissions falleres que formen l’Agrupació, no van voler perdre’s aquest acte tan especial. Amb música de tabal i dolçaina es va iniciar la “cercavila” fins als catamarans disposats per a l’ocasió. Aquí van estar nostres Falleres Majors de València, Alicia Moreno Morales i Sofia Soler Casas, que van acompanyar als fallers del Marítim en aquest dia tan especial, comptant amb l’assistència a l’acte de Sandra Gómez, Primer Tinent d’Alcalde de València.

Després d’uns minuts de travessia, es va arribar al lloc on anava a realitzar-se l’Ofrena. En les aigües del Real Club Nàutic, on està submergida la imatge de la Mare de Déu, es van detenir els catamarans i al costat d’ells la llanxa dels submarinistes del GISED que, després de rebre els rams de flors de les Falleres Majors de València, Alicia i Sofia, es van submergir per realitzar l’Ofrena. Al mateix temps, i en senyal d’Ofrena, les Falleres Majors i Infantils de les Falles que formen part de l’Agrupació van llançar una flor a l’aigua. Després es va entonar el Himne de la Coronació com a conclusió de l’Ofrena.

Posteriorment es va disposar tot per tornar al port i finalitzar una gran matinal de devoció. En el camí de tornada Alicia i Sofia van poder conèixer d’a prop el funcionament del catamarà convidades pel capità de l’embarcació a la cabina principal.

En resum, una jornada distesa i de molt fallerio, en un gran dia d’Ofrena Marinera, agraint la col·laboració i les facilitats prestades pel Real Club Nàutic de València i el grup de submarinistes del GISED.