El món empresarial de la indumentària es reuneix amb el Conseller d’Economia

0
164

El sector empresarial de les falles s’ha reunit amb el Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana Rafael Climent. La reunió cercava traslladar la difícil situació del sector d’Artesans de la Seda i Indumentària Tradicional i Orfebreria, per a crear així un grup de treball en el qual cooperar a l’hora de trobar solucions.

8 mesos després de la cancel·lació de les falles i a 5 mesos de no saber com es realitzaran les pròximes, el món de la indumentària i orfebreria necessita el suport de l’administració. A la reunió han assistit Rosana Seguí Sanmateu, Directora General de Comerç, Artesania i Consum, Juanvi i Jesus Castillo, Membres de Artesania Indumentària Tradicional, Vicente Genoves, Col·legi Art Major Seda i JM. Chiquillo, quins han demanat al Conseller que es reivindique al govern central l’ajornament dels ICO, el compromís d’estudiar els Ertes com a força major i el suport de la Generalitat per a la promoció artesana sedera e indumentària tradicional festiva. A més d’una colaboració e interlocució contínua per a preservar aquesta área productiva tradicional.

En aquest sentit, els indumnetaristes i orfebres han traslladat el seu interès en què hi haja un informe de l’impacte de la crisi del covid en el sector, per la qual cosa s’han compromès a col·laborar amb l’administració per a aportar dades que contribuïsquen a l’elaboració d’aquest estudi.

Aquestes trobades ja van començar divendres passat, quan els representants del món de la indumentària i fabricants es van reunir amb el món faller, amb el president de la interagrupació de falles, Guillermo Serrano, amb el president de falles de 1A, Paco Romero i amb el president de falles de secció especial, Rafa Mengo. Per últim, els representants del sector afirmen que continuaran treballant els pròxims dies per a beneficiar a tot el col·lectiu de la comunitat valenciana i reivindiquen que, a través de la Generalitat, traslladaran tot això al Ministeri. Una notícia positiva conèixer que, almenys, els seus suggeriments estan presents en l’administració.