El Museu de la Setmana Santa Marinera ja és oficial

0
670

El Museu aconsegueix el reconeixement i és ja oficial juntament amb el Museu Faller i el Museu del Corpus

El Museu de la Setmana Santa Marinera ha sigut reconegut oficialment per la Regidoria de Cultura com a museu de la Comunitat Valenciana, un reconeixement que ja havien aconseguit anteriorment els altres dos museus festius de la ciutat, el Museu Faller i el Museu del Corpus.

Per a obtenir aquest reconeixement oficial com a museu de la Comunitat Valenciana, la Regidoria de Cultura Festiva va emprendre, a final de juliol de l’any passat, una reforma museogràfica del Museu de la Setmana Santa Marinera Salvador Caurín per a aconseguir l’homologació oficial.

Es van instal·lar pantalles tàctils interactives amb subtítols en sis idiomes, a més d’una gran pantalla per a projectar audiovisuals sobre la festa gran dels Poblats Marítims. També es van canviar tots els panells explicatius, es van reorganitzar les peces exposades, es va reformular el discurs expositiu del museu, entre altres reformes orientades a «aconseguir transmetre a visitants l’emoció intensa i el conjunt de sentiments que genera la vivència de la festa gran de la València marinera», en paraules de Pere Fuset.

Per part seua, el Museu del Corpus va aconseguir el reconeixement de la Generalitat com a museu oficial el mes de novembre de 2018, després que duguera a terme en 2017 una sèrie de reformes en les instal·lacions.

Al seu torn, el Museu Faller va ser el primer a aconseguir el reconeixement de l’oficialitat el mes de maig de 2016.

En els primers onze mesos de l’any passat, el 2018, el Museu Faller, el del Corpus i el de la Setmana Santa Marinera sumaven ja més de 200.000 visites.

El museu té el següent horari de visites: de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 i de 16.30 a 20.30 hores i el diumenge de 10.00 a 15.00 hores, per a més informació consultar la web del Museu