Les Falles arriben aquest cap de setmana Andorra la Vella

0
836

Aquest divendres tornem a estar en falles en la comunitat Valenciana en l’Alt Palància, concretament en la localitat de Sogorb, i fora d’ella viatjaran fins a Andorra la Vella per obra i gràcia de Fallers pel Món. Les Falles són un fenomen en continu moviment espai temporal digne d’haver de fet el més proximo arribaran fins a la localitat de sumacarcer.

En aquesta ocasaión Andorra la Vella, capital del Principat d’Andorra, és la nova destinació de Fallers pel Món per a promocionar les Falles portant la festa a llocs on no se celebra. Del 26 al 28 d’aquest mes d’abril tindrà lloc aquesta particular setmana fallera en el Parc Central d’aquesta localitat i altres llocs d’aquesta, on no faltarà ni la paella, ni l’Ofrena, ni la mascletà, ni per descomptat la falla que es plantarà i cremarà. Fins i tot s’instal·larà carpa, com moltes comissions falleres. Serà la primera vegada que Fallers pel Món porte la seua activitat fora d’Espanya, una vegada més el nostre company José González viatjara al costat d’ells per a viure aquesta experiència.

El proximo divendres tindrà lloc la plantà de la falla en l’aparcament del Parc Central. El seu artista faller és Pepe Benavent, i inclourà icones típiques d’Andorra com el Tamarro, el pont romànic de la Margineda, i la popular escultura La Noblesse du Temps, de Salvador Dalí, situada en la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella.

L’endemà, dissabte 27 d’abril, començarà amb una cercavila per la plaça de la Rotonda i la plaça Príncep Bell-lloc. En aquest últim lloc se celebrarà la Crida a les dotze del matí, per a continuar amb una fideuà popular a partir de les 13.30 en la carpa de l’aparcament del Parc Central. Ja a la vesprada, a les 18 hores tindrà lloc l’Ofrena de Flores a la Verge dels Desemparats, que recorrerà des del carrer de la Va unir fins a la plaça Príncep Bell-lloc. A l’església de Sant Esteve, en aquesta mateixa plaça, se celebrarà una missa. A la nit hi haurà castell de focs artificials.

El diumenge s’iniciarà prompte, amb una despertà a les 9 del matí que començarà en la plaça Príncep Bell-lloc i que discorrerà per la plaça Guillermó fins a la plaça del Poble. A les 12 hores se celebrarà una desfilada de Moros i Cristians, iniciant-se simultàniament des del carrer de la Va unir i de la plaça Príncep Bell-lloc, per a unir-se en la plaça de la Rotonda. Ja a les 13 hores s’oferirà en la carpa una mostra de balls tradicionals valencians, i a les 13.30 serà el torn dels castellers d’Andorra en el mateix lloc. A les 14 hores es dispararà una mascletà en l’aparcament d’autobusos Centre Ciutat, i mitja hora després es podrà degustar una paella popular en la carpa.

A la vesprada hi haurà des de les 18 hores Aigua de València també en la carpa del Parc Central, i a les 19 hores una altra cercavila des de la plaça de la Rotonda fins al carrer de la Unió i volta. La festa culminarà les 20.30 amb la cremà de la falla i d’una ‘estoreta’.