El Museu de l’Artista Faller rep els ninots indult 2018

0
272

El jurat nomenat pel Gremi d’Artistes Fallers és el que selecciona les peces

El Museu de l’Artista Faller de València, del Gremi d’Artistes Fallers, va rebre el passat dissabte 26 de maig els quatre ninots indultats de les Falles 2018, seleccionats per un comitè d’experts durant l’Exposició del Ninot. A l’acte, conduït per la directora del museu, Pilar Lluna, van estar presents els artistes fallers dels ninots seleccionats, els representants de les respectives comissions, les Falleres Majors de València, Rocío Gil i Daniela Gómez, i el president de Junta Central Fallera , Pere Fuset.

El grup de ninots infantils de la Falla Mestre Rodrigo-General Avilés va ser un dels indultats, de l’artista Marc Martell, amb el lema “M’agrada N.Y.”. “Els museus d’art efímer per a mi són una mica absurds perquè l’art efímer està fet per desaparèixer, però és un elogi haver sigut seleccionat pel comitè d’experts”, va afirmar Martell a l’escenari. A més, ha assenyalat que al Museu de l’Artista Faller “es donen cabuda a un altre tipus d’estils que normalment no solen ser indultats pel vot popular”.

“Dames i Cavallers (Tirant i Carmesina)”, el grup de ninots infantils de la Falla Ribera-Convent Santa Clara va ser un altre dels seleccionats, dels artistes fallers Ceballos i Sanabria. Es van mostrar sorpresos que un dels seus ninots haja sigut triat per segon any consecutiu: “Ens omple d’alegria i de sentiment”.

El grup de ninots de la Falla Plaça del Pilar, “Moma i Momos”, de l’artista Francesc Torres, va ser un altre dels indultats. Torres va dedicar la peça que, segons ell, representa “un faller, un amant de les tradicions” a la Fallera Major de la comissió: “No ha tingut l’any que mereixia la falla”.

“Melting head Venus” és el títol del ninot indultat de la Falla Municipal de l’Ajuntament de València, obra dels artistes Latorre i Sanz i del dissenyador Okuda. Este, que va signar en directe el seu nom als peus del ninot, va acudir a l’acte des de Madrid, en un cap de setmana molt especial per a ell perquè també es clausurava la seua exposició al Centre del Carme. “Estic molt agraït a tots els valencians per deixar-me viure este moment”, va afirmar. Latorre i Sanz van confessar que el ninot té “una rellevància molt important” per a ells: “Es tracta de la figura d’un artista al qual apreciem molt i amb el qual hem volgut treballar este any”. També van afegir el fet que consideren al Museu de l’Artista Faller de València com “especial” per la seua “varietat d’estils, d’artistes i de formes”. L’acte va concloure amb un brindis i una foto de família.

Fotografías: Josep V. Zaragoza