El pesebre a grandària natural d’Énguera queda instal·lat a l’interior de la parròquia per primera vegada en les seues 25 anys d’història 


0
244

El pesebre de la localitat valenciana d’Énguera ha sigut instal·lat per primera vegada en les seues 25 anys d’història, a l’interior de la parròquia San Miguel Arcàngel, amb motiu de la situació sanitària actual per a evitar les aglomeracions en les visites.

El pesebre, amb figures a grandària natural de 1,60 i 1,70 metres d’altura, romandrà exposat en el presbiteri del temple fins al pròxim 6 de gener, ha indicat el rector Eduardo Sáiz.

A més, el pesebre s’ha instal·lat per a acompanyar la litúrgia i no estarà exposat per a la seua contemplació perquè la parròquia només obrirà en horari de misses així que les persones que ho desitgen veure hauran de participar en l’eucaristia, respectant sempre les limitacions d’aforament, ha afegit el rector.

Les figures del pesebre estan fabricades amb arpillera, tela encolada i escaiola. A més, enguany s’han reduït les escenes en estar instal·lat a l’interior del temple i no en la plaça de l’Església com és habitual.

El grup de feligresos encarregat del pesebre d’Énguera porta més 25 anys realitzant aquesta labor i fa set anys van fundar l’Associació de Belenistas d’Énguera, que organitza diverses activitats per a mantenir la tradició belenista.