Els castells de Falles abandonaran l’Albereda

0
466
El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha explicat que des del seu departament «estan treballant» al costat de pirotècnics, bombers i Policia Local per a trobar «un lloc més visual que l’Albereda per als castells». Galiana ha justificat aquesta decisió amb la problemàtica que des del riu es dispara des de baix.

En aquesta línia, l’edil de Compromís ha detallat que per a salvar l’altura en l’antic llit del riu els obliga «a haver de posar elevadors». D’aquesta manera, des del consistori el que cerquen és disposar d’un lloc obert per a «poder posar més material pirotècnic».

Cal recordar que els castells s’han llançat en l’Albereda des del 1987. Si no ocorre res nou, els d’enguany seran els últims que s’hagen disparat des d’aquest punt.

El lloc indicat per a llançar els castells en 2023 seria l’aparcament universitari de Tarongers si bé encara no és oficial. Aquest lloc no és nou perquè ja es va optar per llançar la pirotècnia del 9 d’Octubre en aquesta localització.

La línia continuista des de la pandèmia convida a pensar que els castells es reubicaran en l’aparcament de Tarongers. Aquesta mesura ja porta temps al cap de l’alcaldia perquè durant la crisi sanitària es van descentralitzar alguns espectacles. Tarongers ja va ser seu de mascletaes i castells i tot sembla indicar que tornarà a ser-ho en 2023.

Al marge dels castells, Galiana sí ha assegurat que les 19 mascletaes es faran en la Plaça de l’Ajuntament. A més, igual que enguany, hi haurà 6 mascletaes nocturnes. Aquestes es dispararan en diferents barris per a descentralitzar la festa entre el 4 i l’11 de març.