La Falla Cambro de Tavernes de la Valldigna triomfa en la Festa de les Lletres Falleres

0
389
Premiados de

El passat 1 d’octubre va tindre lloc a la Sala La Cotonera d’Alzira l’entrega dels premis de les lletres Falleres 2021, una edició en la qual es complien deu anys ininterromputs de treball per tal de visibilitzar la tasca de les comissions falleres per la cultura festiva a través de la publicació dels llibrets i del contingut dels mateixos.

La gran triomfadora de la nit va ser la falla Cambro de Tavernes de la Valldigna, que va aconseguir quatre guardons, seguida de la falla Plaça Jesús de València amb dos. Els premis també anaren a parar a localitats com ara Sueca, Sagunt, Paterna, Gandia o el Port de Sagunt.

La nit començava a posar-se de cara per a la falla Cambro amb el lliurament del premi Malva a la millor poesia satírica, aconseguit de la mà de José Colero amb l’obra “Epístola poética”, i continuava amb el premi COMFET al millor contingut infantil del llibret de falla. La poesia, patrimoni de La Ribera i de la Valldigna, tornava a atorgar-li a aquesta comissió altra alegria amb el premi Portal de Valldigna a la millor poesia lírica, de la mà de José Antonio Martínez Giner i el seu poema “Ales”; i el colofó final arribà amb el premi Lletres Falleres que premia el conjunt del llibret de falla.

La Falla Plaça Jesús de València va aconseguir, per la seua part, dos premis que la van convertir en l’altra protagonista de la vetllada. D’una banda aconseguiren el Premi Soler i Godes al millor article publicat en un llibret de falla amb “Quan l’ànima roman erma”, de Juanjo Medina; i d’altra banda el premi Mocador al millor assaig en un llibret de falla de la Comunitat Valenciana amb el treball “El senyor Regino Mas versus Julio Esplà”, de Manuel Sanchis Ambrós.

La Falla La Marina de Port de Sagunt va ser la guanyadora del premi Emili Llueca al millor assaig publicat en un llibret de falla del Camp de Morvedre amb el treball “L’efimeritat del patrimoni cultural. Virtuts i atemptats cap al patrimoni industrial en una ciutat fantasma”, de Paco Quiles, mentre que els premis Ortifus van recaure en la falla Dos de Maig de Paterna (Portada) i en la falla Sant Nicolau Mosquit de Gandia (Coherència).

A més a més, el premi Climent Mata al millor disseny i maquetació en un llibret de falla va ser per a la falla La Vila de Sagunt, el premi Murta al millor microrelat per a la falla La Via de Tavernes de la Valldigna amb el relat “Les reunions online” de Beatriz Palomares, i el premi Bernat i Baldoví al millor sainet va recaure en “Farmàcia de guàrdia” de Miquel Fernández Ruiz per a la falla Plaça de l’Ajuntament de Sueca. Per últim, la piulada guanyadora dels #plf21 va ser la de Miquel Platero, fent esment a un mes de febrer absent de presses per tal d’entregar els llibrets a la Conselleria de Cultura.

A l’acte van assistir al voltant de tres-centes persones, entre les quals es trobaven els representants dels distints premis de la Federació de Lletres Falleres, les comissions nominades als premis i personalitats com ara la diputada de Normalització Lingüística Dolors Gimeno, l’alcalde d’Alzira Diego Gómez o l’alcalde de Sueca Dimas Vázquez.