“Falles en penombra”, XIX Premi de Contes Fallers TF2017

0
271

Vicent Borrego Pitarch aconseguix el XIX Premi de Contes Fallers TF2017 de la revista “El Turista Fallero” amb el seu relat: “Falles en penombra”.

Vicent teatralitza (o posa en escena) un divertit relat, a manera de micro sainet faller, recreat amb tota la seua sàtira en un ambient faller costumista dels anys 60. Vicent és faller (creatiu) de la insigne Falla Na Jordana, i treballa com a gestor cultural en l’Ajuntament de Mislata. És la primera vegada que participa en este concurs de contes del TF.

Després d’esta narració de tema faller, li seguixen com a finalistes (a mínima distància de punts) : “La vida penja d’un fil” d’Hernan Mir. Que ha empatat en punts per al segon lloc, amb Lluís Taula, i el seu conte “El millor dibuix”. I ja en tercer lloc com a finalistes i accèssit, ho van aconseguir (també a poca diferència) dos contes més, empatats (exaequo) que són “Buit” de Juanjo Medina Bonilla, i “Patrimoni personal” de José Antonio Martínez Giner. Totes estes obres estan escrites en valencià. Felicitats i enhorabona als agraciats.

Els components del jurat, coordinat i presidit per Sento Bayarri, van ser: Joan Castelló Lli, Carles-Andreu Fernández, Josep Lluís Marín, Cincona Puig Safont, Fernando Morales Txeca i Paco López Barri. Van donar el seu veredicte estos sis jurats sense que se’ls aportara la identitat de l’autoria de les obres originals presentades.

L’obra premiada “Falles en penombra” serà publicada en les pàgines del TF2017, i el seu autor rebrà la quantia de 250 euros com a premi.

Els components del jurat van donar a entendre amb els seus comentaris i explicacions que amb la guanyadora “Falles en penombra”: “L’autor aconseguix que l’anècdota esdevinga el motor de tota l’acció, amb una progressió ben construïda, que apareix desplegada amb un to costumista, amerat de vivències del passat, on no falten la ironia i l’humor”.