Félix Crespo: “Sant Vicent Ferrer figura clau en la nostra història”

0
720

Félix Crespo: “És de justícia celebrar i commemorar la vida i obra de qui tant ens va donar com a valencians i com a cristians. És moment d’honrar al nostre Patró, el Sant més valencià i el valencià més Sant”.
El regidor del Grup Municipal Popular, Félix Crespo, ha anunciat la presentació d’una moció al Ple de l’Ajuntament que se celebrarà el 26 d’octubre, en referència a la commemoració del VI Centenari de la mort de Sant Vicent Ferrer.
Félix Crespo ha assenyalat que “Com a figura clau en la nostra història, Sant Vicent va demostrar sempre el seu amor a aquesta terra i als més desfavorits, els seus viatges de predicació li van comerciejar l’estima de nombroses poblacions en tota Europa, fins i tot ‘predicant sempre en la seua llengua valenciana’. La labor de Sant Vicent Ferrer es va estendre pel camp de la cultura, la política i l’ajuda social, però sempre sota el prisma de la religió, l’amor diví, la pau i l’enteniment”.
El nostre benvolgut Sant i Patró valencià més venerat i internacional, va ser canonizado en 1455 després de votació en el consell de Cardenals pel Papa Calixto III, amb prop de 800 miracles que consten només en l’esmentat procés de canonització, constant més miracles i uns altres sense catalogar. Crespo ha destacat que “en la nostra ciutat, cada Altar i Associació pertanyent a la Junta Central Vicentina ha sigut i és transcendental per a mantenir viva la vida, obres i miracles, s’han convertit en escoles de tolerància, de respecte mutu, d’humilitat, de saviesa però també d’història, de costums, de tradicions i cultura. Constituint un clar exemple la “representació dels milacres”, on cada acte suposa a més parteix de la nostra història i patrimoni cultural enriquint-nos a tots”.
Hem de recordar que després de la sol·licitud de declaració de “Els Milacres de Sant Vicent Ferrer” com Bé d’Interès Cultural (BIC) immaterial a la Consellería de Cultura de la GVA al gener de 2013, aquesta finalment va ser aprovada pel Ple del Consell a l’abril de 2015.

L’edil popular ha explicat que la moció pretén sense cap tipus de personalisme ni protagonisme del nostre grup municipal en aquest assumpte que des de l’Ajuntament estiguem a l’altura de l’efemèride que es va a commemorar. Sol·licitem que conjuntament Ajuntament, Junta Central **Vicentina i associacions i col·lectius relacionats amb la figura del Sant programen el conjunt d’activitats a realitzar el pròxim any des del mes d’abril, així com la dotació econòmica en el pròxim pressupost municipal de 2018, a través d’una subvenció nominativa que faça front als gats del conjunt d’activitats. De la mateixa manera i per l’àmbit autonòmic de la festivitat i referència a la figura del nostre Sant, instar a la Generalitat Valenciana i la Diputació de València al fet que s’impliquen en aquesta commemoració”.

“Que València commemore i celebre el VI Centenari de la seua mort és el mínim que el poble valencià ha de realitzar per a honrar al taumaturgo i ambaixador més internacional que hem tingut, quan el llegat de nostre.
Sant patró està més viu que mai. I que aquesta celebració servisca de reconeixement a tots els valencians i no valencians que s’esforcen any rere any per mantenir viva la flama del fervor i admiració al Sant”, ha afegit per a finalitzar Crespo.