Getafe es troba immersa en les seues Festes Patronals

0
261

Un any més, l’artista Toni Sánchez ha donat vida en el seu taller a la falla que s’ha plantat en la plaça d’Espanya de la localitat de Getafe amb motiu de les seues festes, que es cremarà diumenge que ve 11 de juny a les 23:00 hores.

La falla o “chamá getafense” s’ha plantat avui, divendres 2 de juny, i ret homenatge a les figures de José Luis Sampedro, Miguel Hernández i Glòria Fortes, a més de commemorar els aniversaris de les empreses municipals de LYMA i ESMV.

Aquesta falla es duu a terme des de fa 50 anys encara que no es va plantar en 2009 per falta de pressupost.

En altres edicions, els temes triats per a la falla han sigut el centenari de l’aviació espanyola, el poeta Miguel Hernández, els líders veïnals que van parar la construcció d’una escombrera en el barri de Perales del Riu o el 50 aniversari de l’arribada de l’aigua corrent al municipi.

Entre les propostes per a aquest cap de setmana estan el cercaviles tradicional de gegants i cabuts, el VII tancament ecològic infantil i la II Carrera d’Actuacions Boges.

La música també serà una de les grans protagonistes en aquest primer cap de setmana de festes. El dissabte 3 de juny hi haurà quatre concerts: en la plaça de la Constitució a les 23:00 hores la cita musical serà amb ‘Els Chichos’ i a la mateixa hora en el recinte firal serà el torn de ‘El Langui’. Amb anterioritat i dins de la proposta de Cultura Inquieta a les 22:00 hores podrem gaudir de ‘Hammond York’ i a les 24:00 hores de J. Teixi Band en el parc Lorenzo Azofra.

El diumenge 4 de juny a les 22:00 hores l’oferta musical és molt variada. La plaça de la Constitució acollirà el concert de ‘Ràdio Topolino Orquestra’ mentre en el recinte firal donarà començament el de ‘Muchachito’ i en el parc Lorenzo Azofra serà ‘Miss Undergroove’ qui, dins de Cultura Inquieta, serà la protagonista de la proposta musical.

El dilluns 5 de juny, festa local, les cites musicals seran a les 19:30 hores en la plaça de la Constitució amb ‘Blues For Children’ i el recinte firal serà el punt de trobada dels joves, a les 21:30 hores, amb l’actuació de ‘Adrián Rodríguez’ i de ‘Rasel’ dins del Festival Jove. Els afeccionats a les bandes de música tenen una cita amb l’inici de la ‘XIX Trobada de Bandes de Música Getafe en Festes’ a les 12:00 hores amb l’actuació de la Unitat de Música del ACAR en el Hospitalillo de San José. El fermall musical d’aquest dia ho posaran ‘Els Jub’ a les 22:00 hores en la plaça de la Constitució.