Les Falleres Majors de València participen en la processó del Corpus Christi

0
694

Milers de persones van participar ahir tard en la processó del Corpus Christi pels carrers del centre de València, on des dels balcons engalanats es van llançar els tradicionals diluvis de pètals al pas de la monumental custòdia amb el Santíssim, portada per sacerdots.

Entre aclamacions i vítores a “Jesús sagramentat”, i crits de “Gloria a Déu”, i càntics eucarístics, el recorregut processional es va prolongar durant més de dues hores, per a concloure en la Catedral, on el cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, que va presidir la processó després del Santíssim, va exhortar als valencians a “adorar a Déu tots els dies de l’any”.

“Ha sigut molt bell veure en la processó com la gent no solament llançava flors i pètals sinó com s’agenollava, com resava i com mirava de fit a fit al Santíssim Sagrament”, va destacar el cardenal, “i això és senyal que la gent té fe, té fe!”, va repetir. Per tant “alimentem aquesta fe, enfortim aquesta fe des del Santíssim Sagrament”.

A més, “la nostra Església a València, gràcies a Déu, és profundament eucarística, Déu ens ha regalat el Sant Calze i hem tingut un gran arquebisbe profundament eucarístic, Sant Joan de Ribera”, va recordar també.

Per això, “València ha de continuar caminant amb aqueixos traços d’adoració,   adoració en les seues diverses formes, però adoració”, va subratllar el titular de l’arxidiòcesi que va expressar que “si no adorem, no tenim res que fer, no aportarem res al món, i el que hem d’aportar és a Déu,  amor dels amors. El món el necessita!”

A més, “adoració i caritat van profundament units: no hi ha caritat sense adoració, ni adoració que no porte a la caritat”.

Per això, “us demane a tots vosaltres que adoreu al Senyor tots els dies. Un minut a passar davant un sagrari costa tant, amb tantes esglésies que hi ha a València?”, es va preguntar el cardenal Antonio Cañizares.  

“Adorem, adorem al Senyor! I així també farem la gran caritat, que és evangelitzar, perquè per a anunciar a Jesucrist és necessari adorar”, va insistir l’Arquebisbe, que va assegurar que “qui realment salvarà a Espanya, a Europa i al món sencer no són les ideologies ni les agrupacions polítiques sinó només Jesucrist”.

Així, davant “la gran urgència, el gran repte d’aquest moment, que és evangelitzar”, el cardenal Cañizares va precisar que “l’evangelització brolla de l’Eucaristia, brolla del Santíssim Sagrament, i per això adorem, perquè serà el millor servei de caritat que puguem fer”.