Hora i lloc de la Dansà Infantil

0
245
Dansa infantil en la plaza de La Virgenl. Foto de Juan J. Monzo

La ciutat de València commemora enguany el Centenari de la coronació de la Verge dels Desemparats, que va tenir lloc fa un segle, i ha preparat un complet programa d’actes amb infinitat d’actes religiosos i pirotècnics, concerts, teatre i fins a quatre dansàs.

Les dansàs són danses realitzades per organitzacions o col·lectius i que es realitzen en llocs públics i amb accés gratuït. En el Centenari de la Coronació de la Verge hi ha quatre a València.

El dijous 11 de març a les 20 hores es realitza l’una dansà infantil en la plaça de la Verge amb la participació de la fallera major infantil de València i la seua cort d’honor, acompanyades pel grup de Tabal i Dolçaina de la Junta Central Fallera.

160 XIQUETS I XIQUETES PARTICIPARAN EN LA DANSÀ INFANTIL

Primer serà el torn dels falleritos, ja que els xiquets seran els primers a dedicar els seus balls a la Geperudeta. Actuaran el dijous, a les 20 hores en la plaça de la Verge.

Tal com detallen des de la Junta Central Fallera, «són 160 les parelles infantils que participaran en la dansà del dijous». Podran participar fallers de 7 a 14 anys i també ballaran la fallera major infantil de València, Paula Nieto, i les seues dotze companyes de la cort d’honor. I es ballarà la modalitat de dansa plana.

Mentre que el divendres 12 de maig hi haurà una dansa dels grups de ball de les comissions falleres amb la participació de la fallera major de València i la seua cort d’honor acompanyades pel grup de Tabal i Dolçaina de la Junta Central Fallera. La dansa se celebrarà amb posterioritat a la processó que tindrà lloc des de la Basilica a la Catedral i que comença a les 20 hores.