Hora i lloc del pregó de la Setmana Santa Marinera

0
230

La Setmana Santa Marinera de València es prepara ja per a viure els seus dies grans, actes que s’iniciaran aquest divendres amb el pregó.

Per això, la Junta Major de la Setmana Santa Marinera ha designat a don Álvaro Almenar pregoner de la festa per a l’any 2023. Amb aquesta elecció es pretén fer una particular picada d’ullet al centenari de la Coronació de la patrona de València, la Verge dels Desemparats. Don Álvaro és vicerector de la Basílica de la Verge dels Desemparats i canonge zelador del Sant Calze de la Catedral de València. Va ser ordenat sacerdot en 2001 i, en el seu moment, designat secretari de Sr. Carlos Osoro, arquebisbe de València de 2009 a 2014.

El pregó es realitzarà en la parròquia del Cabanyal La nostra Senyora dels Àngels. Serà el divendres 24 de març a les 20 h. i estarà presidit pel Crist de la Palma, de la Junta Parroquial del Grau, i els estendards i banderes de les 31 confraries, germanors i corporacions. A més, comptarà, com és habitual, amb un concert, que en aquesta ocasió serà a càrrec de les benvolgudes veus de l’Escolania La nostra Senyora dels Desemparats.

D’altra banda, el dijous 23 de març a les 18.30 h., s’inaugura una exposició de vestits de la Setmana Santa Marinera en la plaça interior de nou Centre, com a part de les activitats que organitza Junta Major per a difondre la Festa en la resta de barris de València. S’exposen 20 vestits i diferents fotografies de les processons amb imatges de la totalitat de les germanors i romandrà oberta fins al 9 d’abril.

SEMANA SANTA MARINERA

La Setmana Santa Marinera de València va nàixer de la fe dels homes i dones dels barris del Grau, Canyamelar i Cabanyal, on la ciutat s’abraça amb el Mediterrani. Està composta per 31 col·lectius que estan vinculats a les seues respectives parròquies: Santa María de la Mar, La nostra Senyora del Rosari, Crist Redentor-Sant Rafael Arcángel i La nostra Senyora dels Àngels. La Junta Major és l’òrgan que les aglutina i coordina, així com els seus actes col·lectius i les activitats de promoció de la Festa.