Joan Blanch plantarà en especial en la Falla del Tio Pep

0
425

La del Tio Pep és una falla d’artistes. Des de les primeres falles infantils fetes pels xiquets del barri en la dècada dels 40, fins a les dos últimes edicions, on han sigut reconeguts amb el màxim guardó d’enginy i gràcia, la comissió s’ha encarregat de realitzar un percentatge molt alt de les falles dels més xicotets. Però este fet també ho han sabut conjugar amb l’aparició en la seus plaça dels artistes fallers més prestigiosos del moment com Vicente Cosí, Pascual Gimeno Torrijos o Armando Serra, amb els quals han aconseguit les cotes més altes quant a qualitat artística i reconeixement públic, arribant a obtindre en 1965 i 1966 els premis més importants atorgats llavors a les falles infantils, inclòs el ninot indultat del 66.

En este context, i pel compromís i amor per la festa, la tradició i la cultura i per la reeixida i dilatada trajectòria, des de la comissió s’han marcat l’objectiu de tornar a situar la falla que es planta en la plaça més carismàtica i visitada de la ciutat, en el lloc que en el seu moment va ocupar i que hui, per història, per localització i per entorn li correspon. Per açò, per a este exercici 2018 tornen a reclamar els focus de l’excel·lència cap a la plaça de la Reina. Una plaça especial per a tots els valencians, que de nou serà d’Especial.

I per a la seua volta al més alt necessitàven comptar amb un referent de primer nivell, un artista consolidat que assumira el repte d’acompanyar-los en l’inici d’esta gran aventura, capaç de retornar-los, amb les seues creacions, a l’Olimp de les falles. I en esta il·lusionant cerca han tingut la sort de poder creuar les seues destinacions amb Joan S. Blanch, un dels artistes més reconeguts i influents del panorama artístic infantil del segle XXI, amb un bagatge inigualable en la màxima categoria i el que és més important, creador d’obres úniques i irrepetibles. Falles d’autor amb una cuidada i personalísima estètica, amb un contingut didàctic de qualitat, que fan de la seua obra, referència ineludible per als amants de l’art efímer.

El millor artista en la plaça més visitada de València. Eixe és el seu repte.

Joan S. Blanch + Tio Pep = plaça de la Reina. Març de 2018. Tornen a Especial. Són Especials.