José Enrique Aguar proposa contruir el casal de la Festa

0
423

El candidat a l’alcaldia de València per “Contigo” proposa crear dos auditoris per a realitzar presentacions i actes fallers

El president del grup polític Contigo somos Democracia, i candidat a l’alcaldia de l’Ajuntament de València , José Enrique Aguar, va visitar el plató de Vive las Fiestas per a comptar les seues propostes en referència a les festes i tradicions de la ciutat.

José Enrique va recordar la importància que tenen les més de 80 festes que se celebren a la ciutat, i va destacar que totes mereixen rebre la mateixa atenció i que hauria d’aprofitar-se el potencial festiu com a capital i font de recursos.

El president de Contigo, va analitzar la situació actual de la festa fallera, i va recordar que ha patit una degeneració en els últims anys, i va manifestar que cal lluitar perquè no es convertisca en un macro botelló o en un “Sant Fermín”.

Com a propostes va destacar la necessitat de desconcentrar la festa fallera del centre de la ciutat, i la possibilitat d’habilitar espais oberts on poder celebrar alguns dels actes que fins ara se celebren en el centre, com a exemple Aguar va exposar el cas de la Macromascletá Universal que va celebrar enguany la Federació d’Amics de la Pólvora en Benicalap.

En referència al tema de la Ciutat de l’Artista Faller, el candidat a l’alcaldia, va presentar l’opció de poder construir el “casal de la Festa” amb dos auditoris amb capacitat d’unes 500 persones on poder realitzar presentacions, actes fallers, actuacions de teatre, Play- Backs…A més va incloure a la proposta el poder traslladar al barri de Benicalap la Junta Central Fallera i el museu faller, museu que va considerar que actualment es trobava abandonat.

Respecte a la proposta de creació de la taxa turística, Aguar es va mostrar poc favorable a la proposta, ja que va considerar que és un impost elitista els beneficis del qual només recaurien en la festa fallera, i que podria afectar els comerços i als restaurants, en veure’s reduït el nombre de visitants de la ciutat durant la setmana fallera.

El candidat de Contigo va qualificar com a fonamental la implicació que ha de tenir el consistori en les festes i la va ressaltar la necessitat de realitzar una major promoció de totes les festes importants de la ciutat en Fitur.