La Catedral de València acull aquest 9 d’Octubre la missa i el solemne Te Deum

0
341
Font: Horta noticias

La Catedral de València acollirà aquest divendres, 9 d’octubre, la missa solemne amb motiu de l’aniversari de la dedicació i consagració de la Seu a l’Asunción de María després de la Reconquesta i el solemne Te Deum, tots dos presidits pel cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares.

Les celebracions donaran començament en la Catedral a les 10 hores amb el rés de Laudes seguit per la missa solemne oficiada per l’Arquebisbe, després de la qual tindrà lloc el solemne Te Deum, han confirmat des del Cabildo Catedralici.

Amb motiu del Covid-19 i, per a facilitar la participació dels fidels, els actes es retransmetran en directe pel canal YouTube de la Catedral de València. No obstant això, la pandèmia també ha implicat conseqüències negatives ja que enguany no se celebrarà la processó amb la Senyera de Lo Rat Penat.

A més, a causa de les restriccions, la Coral Catedralícia no podrà interpretar el Te Deum que va compondre José Climent, canonge prefecte de música sacra de la Catedral i director honorífic de la Coral mort en 2017. En el seu lloc, un quartet de veus entonarà un Te Deum en gregorià sota la direcció de Luis Garrido. El Te Deum -expressió llatina que es tradueix com ´A tu Senyor et lloem`- s’interpreta cada 9 d’octubre en commemoració de la conversió al cristianisme del Regne de València, en el mateix dia de l’any 1238, després de l’entrada de Jaume I a la ciutat, quan va ser dedicada i consagrada a l’Asunción de María la Catedral.

La celebració en la Seu començarà el dijous, 8 d’octubre, amb les primeres vespres a les 18 hores, que les campanes del Micalet anunciaran amb el toc de cor des de les 17.30 hores. Posteriorment, a les 19.30 hores, es realitzarà el volteig de les campanes majors marcant el temps de la festa. Per part seua, el 9 d’octubre el volteig de campanes començarà mitja hora abans de l’inici de la celebració de la missa solemne i les campanes tornaran a sentir-se al principi del Te Deum, al final, i a les dotze del migdia.