L’Ajuntament de València prepara una gran desfilada el 28 i 29 de novembre per a ajudar el sector de la indumentària

0
258

L’Ajuntament de València prepara una gran desfilada d’indumentària valenciana per a l’últim cap de setmana de novembre com a mesura de reactivació d’aquest sector -fins al moment tan oblidat-.

Aquesta iniciativa, que nosaltres avançàvem en el seu moment en els nostres mitjà i que després anunciava el president de Junta Central Fallera en la passada Assemblea de Presidents, després de l’última reunió amb el Gremi de Sastres i Modistes, ja té data. Han sigut comunicats en la jornada d’ahir els associats d’aquest col·lectiu que podran participar amb quatre models, portant vestits de faller/fallera o de xiquet/xiqueta.

D’aquesta manera, es posen a la feina per a tornar la il·lusió a la societat fallera valenciana. Aquesta desfilada -a proposta de l’edil Carlos Galiana- està previst que es realitze en la Llotja de València durant dues jornades pel gran nombre de participants. Doncs, en aquest acte haurien d’estar presentes tots aquelles signatures d’indumentària i orfebreria de “cap i casal”.

Tots els participants en aquesta desfilada rebran una ajuda municipal de 3.000€. Aquesta proposta li la va traslladar el regidor de Cultura Festiva al president del gremi, Fran Tochena per a evitar-se així lliurar unes ajudes directes a les empreses del sector de la ciutat de València, tal com s’havien compromès el mes de juliol passat.

Segons les fonts consultades per aquest mig, l’Associació de Comerços d’Indumentària Valenciana encara desconeixen de manera oficial aquesta iniciativa de l’Ajuntament. Al seu torn, la presidenta del col·lectiu, Irene Sancho, manifesta que en aquest acte haurien d’estar representades les 28 de les 65 signatures de ASCIVA instal·lades a València.

“Nosaltres hem vingut a sumar, només volem que se’ns tracte amb la mateixa transparència que a la resta”, ha afegit la presidenta de l’associació.

Sancho assegura que en el seu moment van convidar al gremi a participar en la manifestació. Finalment, ells van declinar la invitació. No obstant això, els representants de ASCIVA es presentaran en la reunió amb el Gremi de Sastres i Modistes per a unir forces en tot aquest procés en reivindicacions de possibles ajudes al sector en totes les administracions públiques, ja que en aquests últims 7 mesos se senten discriminats respecte a altres sectors de la festa.

Probablement aqueixa unió passa en els pròxims dies per una figura que represente tant al Gremi de Sastres i Modistes de València i a ASCIVA com al Col·legi Major de la Seda. L’objectiu és reivindicar no solament les ajudes que no han arribat de les diferents administradors públiques, sinó també unes possibles rebaixes fiscals dels seus impostos.