La Cavalcada del Ninot ompli de sàtira i crítica els carrers de Paiporta

0
325

Les sis comissions falleres de Paiporta ompliren de sàtira i crítica els carrers de la localitat aquest dissabte, en la Cavalcada del Ninot. Centenars de persones desfilaren en comparses, figures i carrosses que tractaren temes locals, nacionals i internacionals, de política, societat i educació, a través dels diferents arguments escollits per cada comissió. Els membres de cada falla confeccionaren tots els vestits i complements, així com els adorns dels vehicles i les pancartes.

Presidiren la desfilada la Fallera Major de Paiporta, Alba Escoruela, i la Fallera Major Infantil, Paula Marí, acompanyades per les Corts d’Honor i per l’alcaldessa, Isabel Martín, i el regidor de Cultura, Alberto Torralba, així com altres membres de l’equip de govern i la corporació municipal. També estigueren presents els jurats designats per la Junta Central Fallera, i els del Premi AVIVA a l’ús del valencià, dotat amb 300 euros i un banderí acreditatiu.

La cavalcada va tindre moments destacats, com la paròdia de la Falla Plaça Cervantes amb la guerra digital a través de les xarxes socials entre l’alcaldessa, Isabel Martín, i el portaveu del Partit Popular, Vicente Ibor. Ambdós s’agafaren la crítica amb humor i posaren amb les falleres i fallers de la comparsa. Les Festes Populars de Sant Roc foren també un tema recurrent entre les comissions.

Ara, les falles queden a l’espera de que arribe el dia 15, quan es produirà la plantà dels monuments i es donarà el tret d’eixida als dies grans de la festa.