La Conselleria d’Educació atorgarà tres dies festius escolars en Falles als alumnes valencians

0
34

Després que la Conselleria d’Educació acceptarà la sol·licitud proposada pel Consell Escolar Municipal de València durant una reunió celebrada el dimecres 20 d’octubre -segons fonts del departament d’educació que lidera Vicent Marzà-, els escolars de València podran gaudir les jornades festives del 7 de desembre -coincidint amb el Pont de la Constitució- i els dies 16, 17 i 18 de març, amb motiu de les Falles 2022.

No obstant això, aqueix nou redissenye del calendari ha suposat allargar un dia més el final de curs dels alumnes de València respecte a les dates previstes. En aquest sentit, s’ha remarcat que al principi es va dissenyar un calendari que pretenia finalitzar els cursos de Secundària el divendres 17 de juny, i el dimarts 21 de juny en Infantil i Primària perquè els estudiants d’ESO tingueren temps de preparar-se les proves de recuperació. No obstant això, aqueixa convocatòria desapareixerà una vegada el ministeri publique el reial decret d’avaluació de Secundària, derivat de la Lomloe.

La petició realitzada des del Consell Escolar de València ha modificat les dates, i és per això que l’activitat acadèmica a la ciutat de València acabarà el dilluns 20 de juny de 2022 en Secundària i el dimecres 22 en Infantil i Primària, autoritzant-se els dies no lectius ja citats.

Sorprèn el ràpid canvi de criteri de la conselleria, perquè en resposta a la primera petició de Juliol per part del Consell es va plantejar com una possibilitat a prolongar el curs un dia més, com el declarar lectiu el dia 23 de desembre o el 14 d’abril (dijous sant). Així figurava en la documentació abans del ple del dimecres. Així doncs, es podrien compensar l’excés de dies festius i s’autoritzaria els dies no lectius sense retardar la fi de curs.

L’administració autonòmica al·lega que es pensava en aqueix mètode organitzatiu per qüestions de gestió, perquè en el curs Secundària es tenia en compte els exàmens de recuperació després de la finalització del cicle. Així mateix, la Conselleria d’Educació té la intenció, per al pròxim procés, d’avançar les dates de les diferents fases de recuperació amb la intenció d’evitar que quede resolta a la fi de juliol.