La Dansà a la Mare de Déu més fallera s’acosta

0
246

Els fallers tornen a ser una altra vegada el col·lectiu més participatiu en els actes festius de la ciutat de València.

Així quedarà demostrat el pròxim cap de setmana en la dansà a la Mare de Déu dels Desemparats, just en un any on les dansaes estan marcades per la polèmica a causa dels canvis realitzats per part de l’actual equip de govern.

Quatre dansaes es realitzaran durant el cap de setmana més important per als valencians ja que està marcat per la festivitat entorn de la patrona, la Geperudeta.

La dansà més multitudinària se celebrarà el matí del dissabte 13 de maig. Els més menuts seran els protagonistes d’esta dansà infantil en la que participaran la Fallera Major Infantil de València i la seua Cort d’Honor, que han confiat en la firma Flor, de l’indumentarista Carmen Bueso, per a la confecció dels seus trages. A la nit, els grups de ball compartiran la plaça amb la Fallera Major de València i la seua Cort d’Honor, que han confiat en l’indumentarista Eduardo Cervera per al disseny i confecció dels seus trages amb teixits de Vives i Marí. Les sabates s’han encarregat a la firma Solepiel, i la pinta i el adreç ha sigut realitzat per Castillo Ciselladors per a l’ocasió. Cal destacar que enguany la participació en esta dansà s’ha reduït en un 50% ja que el sector faller realitzarà la seua pròpia dansà la nit anterior.

Una de les novetats d’enguany és la dansà que tindrà lloc la nit del divendres i en la que el món faller serà el verdader protagonista. Quasi 400 persones es donaran cita en esta dansà en la que també participarà la Fallera Major de València.

I la dansà menys participativa tindrà lloc la vesprada del dissabte, una altra de les novetats d’enguany en la que ballaran els grups de les poblacions pròximes al cap i casal.

Per tant, este fet posa de manifest l’esperit involucrativo de les comissions falleres amb les festes i tradicions valencianes, així com amb la societat valenciana, en general, bolcant-se amb tot el que té a veure amb el el nostre.

Últims assajos

El diumenge 7 de maig a la vesprada va tindre lloc un assaig general per a la dansà en el col·legi Pare Catalá de Benimaclet. En primer lloc van assajar els grups de València, a continuació els grups dels pobles, i a continuació els grups de les falles.

Els mitjans gràfics podran comprovar els dots artístics dels participants el dimarts a la vesprada, en l’assaig general amb la Fallera Major de València, i el dimecres a la vesprada, en l’assaig dels més xicotets.

Últims assajos i útimos retocs quant a indumentària es referix per a la posada de llarg el pròxim cap de setmana.