La Falla del Duc guanya el concurs de Sabuts Fallers

0
198

El concurs, organitzat per la Falla Sapadors i JCF, va celebrar la seua segona edició

La Falla Sapadors-Vicent Lleó i Junta Central Fallera van organitzar per segona vegada el concurs de Sabuts Fallers sobre història i cultura fallera, al qual va acudir Marina Civera, Fallera Major de València, i la seua Cort d’Honor. L’acte va tenir lloc el passat divendres 16 de novembre al casal d’esta comissió i hi van participar quinze equips, pertanyents a quinze falles.

Després del sopar i abans de començar el concurs es va realitzar un minut de silenci dedicat a Daniel Lloret Serra, membre de Junta Central Fallera i delegat de sector del Pilar-Sant Francesc, que va morir eixe mateix dia. La prova, a continuació, la va presentar Marcos Soriano i estava dividida en sis blocs temàtics amb deu preguntes cadascun: artistes i monuments fallers, comissions falleres, geografia fallera, Junta Central Fallera, agrupacions o institucions relacionades amb les Falles i altres agents de la festa (pirotècnia o indumentària, entre d’altres).

El presentador va anar fent les deu preguntes de cada bloc i deixava temps entre cadascuna per respondre-les. Quan finalitzava el grup temàtic es donaven les respostes correctes i a partir del tercer es va donar un avanç de quina puntuació portaven els tres primers, sense revelar qui eren.

Finalment la guanyadora va ser la Falla Duc de Gaeta-Pobla de Farnals amb un total de 58 punts. L’equip estava format per Pepe Baix, María José Guijarro, Fran Casals i Begoña Portillo. En segon lloc va quedar la Falla Plaça de la Reina-Pau-Sant Vicent, amb 54 punts. Aquest equip estava compost per Luis Fernández, Pilar Lozano i dues Falleres Majors de València: Vanessa Lerma, de 2003, i Gueguell Massmaniam, de 2005. El tercer lloc va ser per a la Falla Santa Maria Micaela-Martí l’Humà, amb 49 punts. L’equip estava format per Felipe dels Àngels, José Vicente Marco, Carlos Martí i Josep Ynat.

Va ser Marina Civera la qual va nomenar els premiats i els va lliurar un estendard i un lot de llibres de Junta Central Fallera per a cada un dels components de l’equip.

Fotografies: Josep V. Zaragoza