La Falla J.J. Domine-Port celebra el seu concurs mundial de paelles

0
466

Un dels actes que ja formen part de la tradició fallera en la primera setmana de març és el concurs mundial de paelles que organitza la Falla Dr. J.J. Domine-Port. La comissió celebra enguany la 29ª edició del certamen que en anys anteriors ha arribat a reunir a més de 5.000 persones per a cuinar aproximadament 400 paelles. La data del concurs mundial de paelles en les falles de València 2018 s’ha fixat en el 9 de març.

L’horari del concurs de paelles serà des de les 12 hores fins a les 20 hores, celebrant-se una mascletà a les 14 hores, el lliurament de premis a les 16:30 hores, animació ambiental des de les 17 hores i fi de festa a les 20 hores.

En aquest 2018 se celebra el 29º concurs mundial de paelles per a empreses del sector logístic, serà en l’esplanada de l’antiga estació del Grau. L’organització lliurarà per a la coción de cada paella: arròs, pollastre, conill, verdura, tomaca, oli, sal, colorant, pimentón dolça, aigua i llenya. A més, des de la comissió de J.J. Dómine s’ha anunciat l’habilitació d’un punt solidari en el qual fer lliurament, per part dels participants, dels aliments sobrants.
Recepta de la paella valenciana
Ingredients per a 6 persones

1/2 quilo
de pollastre trossejat
1/2 quilo
de conill trossejat
1/2
d’arròs
1/4 de quilo
de fesol perona i garrofón
Un got
d’oli d’oliva
Una
tomaca madura, pimentón dolça
Una tassa
de pochas
Dues
dents d’all
2 litres
d’aigua
Ix

En primer lloc, hem d’assegurar-nos de comptar amb una paella de dimensions adequades per als comensals que tenim. Posem la paella en el foc, vertemos oli i sal i sofregim el pollastre i el conill prèviament trossejat.

A continuació, una vegada daurada la carn, incorporem la verdura (el fesol i el garrofón) i preparem un bon sofregit amb una tomaca madura, pimentón dolça i all. Ho removem bé i vertemos l’aigua.

És important que la paella bulla uns minuts amb uns brins de safrà perquè obtinga aqueix color groc tan característic de la paella valenciana.

Finalment, afegirem l’arròs i pujarem el foc perquè coga durant almenys 10 minuts.

És aconsellable afegir unes ramitas de romaní quan encara queda una mica de brou en la fase de cocció de l’arròs perquè la paella absorva l’aroma d’aquest arbust aromàtic tan mediterrani.

Abans de servir, deixem reposar uns minuts la pella i llest.