La Fallera Major de València participa en la Gala homenatge al Mantón de Malina

0
264

La Confraria de Sant Jerónimo del Gremi de Velluters del Col·legi de l’Art Major de la Seda, va celebrar dissabte passat 4 de novembre la IV edició de la GAL·LA HOMENATGE Al MANTÓN DE MANILA.

L’hotel Ayre Astoria Palace València va acollir la IV edició dem una festa que va estar precedida d’una magnífica exposició de Mantones de Manila amb Història, cedida per l’empresa radición Mª José Gutiérrez López, la mateixa que va donar un mantón estile Imperi de 1820 valorat en més de 1800 euros amb l’objecte de ser sortejat entre els assistents al sopar.

Més de 150 persones van estar presents en aquest esdeveniment, entre elles, diversos representants de diferents institucions de la ciutat com per exemple l’Agrupació del Botanic, Xiquets de Sant Vicent, o l’Associació Cantessis Vells. Així mateix va destacar la presència de la Fallera Major de València 2018, Rocío Gil Uncio, vestida amb la indumentària tradicional i lluint un preciós Mantón de Manila pertanyent a la seua família. En tot moment li va acompanyar el vicepresident 1º de JCF Javier Tejero.
Sra. María Luisa Llorens, Secretària del Col·legi de l’Art Major de la Seda, Sra. Empare Fabra, Presidenta de la Fundació Museu Calma, D. José María Xiquet, President Xarxa

Internacional Programa Unesco Ruta de la Seda, el President de la Confraria, D. Eduardo Puertes i la seua esposa Sra. Teresa Espert, van anar els components de la taula presidencial al costat de la FMV 2018 Rocío Gil.
D’altra banda van gaudir d’aquest esdeveniment sederos, indumentaristas, col·legials, confrares, falles amigues. Tots ells, col·lectius que recolzen les nostres iniciatives i amants del Mantón de Manila.

Amb aquest Homenatge la Confraria de Sant Jerónimo posa en valor, any rere any, l’ús d’aquesta peça tan tradicional amb la finalitat que no caiga en l’oblit.