Segon cap de setmana del Rafel Festival

0
573

El festival de música contemporània “Projecte Rafel Festival” continua aquest cap de setmana. Es tracta del segon cap de setmana de dobles concerts que pujarà a l’escenari a grups del panorama nacional i internacional.

Proxima Centauri & Ensemble d’Arts ens brindaran un programa de música electroacústica mixta en un concert que realitzaran en conjunt els dos grups el dissabte, 4 novembre, a les 20 h en l’Auditori de Rafelbunyol, i en el qual es mostraran les més recents creacions de compositors francesos i valencians.

El grup de Bordeus “Proxima Centauri” va començar la seua marxa l’any 1991 amb la finalitat de mostrar les més recents creacions musicals dels creadors del seu entorn, especialment aquelles que fan ús de la música electrònica i amb la intenció d’integrar diferents disciplines artístiques en les seues produccions, tals com a ballarins, escenògrafs i creadors de llum escènica.

“Ensemble d’Arts” és el grup resident de l’Auditori Rafelbunyol i en aquesta ocasió intercalarà una sèrie de peces de solistes amb música electroacústica interactiva i video.

Ensemble Sinkro agafarà el testimoni amb un concert completament acústic el diumenge 5 novembre 12 h. El grup de Vitòria-Gasteiz que en aquesta ocasió visita el Rafel Festival en format de trio de cordes, oferirà un programa amb obres de compositors consagrats del segle XXI tals com la compositora finlandesa Kaija Saariaho i els compositors Salvatore Sciarrino i Georges Aperghis, guanyador del premie fundació BBVA en el 2016 per reinventar el teatre musical.