La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana llança l’aplicació web “Musicaipoble”

0
606

Es tracta de la primera aplicació que permetrà conéixer tota l’activitat musical popular que es desenrotlle en cada població de la Comunitat. “Musicaipoble” contindrà informació de tots els concerts organitzats conjuntament per les Federacions de Societats Musicals, la de Cors, Folklore i la de Dolçainers i Tabaleters.

L’aplicació conté ja tots els concerts de les diferents campanyes de la FSMCV i, en un futur qualsevol entitat associada a algunes d’estes federacions podrà pujar els seus propis concerts.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha presentat l’aplicació web “Musicaipoble”, l’agenda de les músiques de la Comunitat Valenciana, que serà la primera que permeta conéixer tota l’activitat musical popular que es desenrotlle cada població de la Comunitat.

A l’aplicació, que disposa de versió web i mòbil, es pot accedir des de l’enllaç www.fsmcv.org/musicaipoble. Esta disposa de filtres per campanya (activitats comarcals, concerts en el Templet, intercanvis musicals, etc.), federació, data i localitat perquè l’usuari puga conéixer l’activitat musical que té en la contornada.

“L’objectiu de Musicaipoble ha sigut aglutinar, per primera vegada, en un entorn digital tota l’activitat musical popular de la Comunitat perquè tot aquell que ho desitge puga conéixer els concerts que se celebraran en cada moment. És una forma de donar divulgació i promoció a la tradició musical de les tres províncies acostant els seus esdeveniments al públic”, ha destacat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

A més, no sols informarà dels concerts organitzats per la FSMCV, sinó que l’aplicació s’ha posat a disposició de la Federació de Cors de la CV (FECOCOVA), la Federació de Folklore de la CV (FFCV) i la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters (FVDiT) perquè puguen incorporar tots els concerts que s’organitzen conjuntament a través de la campanya d’intercanvis musicals.

La campanya de 2017 s’ha convertit en la més important de la història ja que en ella participaran més de 50.000 músics pertanyents a estes quatre federacions.

Per a la seua celebració, la Generalitat Valenciana va aprovar unes ajudes de 1,55 milions d’euros destinats a la FSMCV amb l’objectiu d’ajudar a promocionar la música de les societats musicals, cors i grups de dolçaina i tabalet.

L’aplicació conté ja tots els concerts de les diferents campanyes de la FSMCV i, en un futur qualsevol entitat associada a algunes d’estes federacions podrà pujar els seus propis concerts.