La Federació i la Interagrupació reafirmen les seues bones relacions

0
513

Després de la trobada, potenciaran accions conjuntes i criden al diàleg per a solucionar qualsevol discrepància

• L’entitat i la Interagrupació de Falles han tendit ponts després de l’enquesta municipal que situa als veïns com el principal problema de la festa.
• Tots dos col·lectius faran un calendari de reunions i activitats sota el lema ‘Veïns + fallers = Falles. Tots som patrimoni’
• A més, han coincidit a destacar la bona sintonia existent entre els col·lectius i han assegurat que els conflictes són puntuals.
• La directiva veïnal ha traslladat a la Interagrupació que el seu major motiu de preocupació en Falles està lligat a la seguretat davant massificacions i a garantir l’accés de vehicles d’emergències i dels propis veïns a les seues cases i garatges.

La presidenta de la Federació de Veïns, María José Broseta, i el president de la Interagrupació de Falles, Jesús Hernández, s’han reunit aquest dimecres en la seu de l’entitat veïnal amb l’objectiu d’estrènyer llaços i tendir ponts entre tots dos col·lectius després de conèixer els resultats de l’enquesta realitzada al col·lectiu faller, segons els quals, els veïns apareixen com el principal problema de la festa fallera per al 47,7% dels enquestats.

Sobre aquest tema, ambdues entitats han coincidit a destacar la bona sintonia existent entre els col·lectius i han assegurat que els conflictes que existeixen són puntuals i propis d’una festa que genera tant moviment i activitat en el carrer, motiu pel qual han mostrat la seua sorpresa davant el resultat de l’enquesta, una enquesta que la Interagrupació ha remarcat que no reconeix.

En aquest sentit, Broseta ha comentat que en última instància hauria de ser l’Ajuntament l’encarregat d’intervenir davant qualsevol conflicte, si no s’arriba a un acord.

Per aquest motiu, tant la Federació com la Interagrupació han cridat a potenciar el diàleg i a arribar a acords de mínims davant qualsevol possible conflicte, ja que dins del moviment que generen les Falles, tots dos col·lectius coincideixen que quantes menys molèsties es causen, molt millor.

Ambdues entitats, han manifestat el seu compromís de potenciar actes, reunions i iniciatives conjuntes des de setembre fins a Falles per a visibilizar la col·laboració existent entre els col·lectius amb l’objectiu que es puga projectar a la resta de falles i associacions de veïns.

Sobre aquest tema, tant Broseta com Hernández han assegurat que “les relacions són molt bones i necessàries en la majoria de comissions falleres entre veïns fallers i no fallers i en la majoria d’elles no hi ha problemes, fins i tot en moltes falles es fan activitats per a fomentar la participació del veïnat”.

En aquest sentit, Broseta ha comentat que en qualsevol cas ha de prevaldre el sentit comú i el diàleg per a aconseguir un enteniment i per a aconseguir un consens davant qualsevol possible conflicte. En aqueixa línia, la Interagrupació ha afirmat que “per als fallers els veïns mai seran un problema”.

Broseta ha traslladat a Hernández el complet suport de l’entitat veïnal a la festa fallera per la seua importància per a la dinamització econòmic i social de València, però ha comentat alguns aspectes generals que per a la Federació són importants i en els quals sempre posa l’accent, tots ells relacionats amb la seguretat.

Entre ells, ha destacat la necessitat que es garantisquen les vies d’evacuació en cas d’emergència i que se senyalitzen de forma clara per a facilitar la labor dels serveis d’urgències, una labor que ha de ser competència de l’Ajuntament. A més, ha posat l’accent que queden buidats els limítrofs dels centres de salut, ja que, encara que no és alguna cosa generalitzat, altres anys s’ha donat algun cas en el qual els espais destinats a les parades de les ambulàncies s’han vist ocupats per instal·lacions relacionades amb les falles. I finalment, ha considerat imprescindible que tots els veïns tinguen garantit l’accés als seus habitatges i als seus garatges.

Tots aquests aspectes s’exigiran perquè s’incloguen en el bàndol de les pròximes Falles, en el qual per primera vegada participarà la Federació de Veïns, un fet que Broseta ha considerat molt positiu de cara a una millor convivència entre tots els col·lectius de la ciutat.

Tots dos col·lectius han coincidit llançar el lema ‘Veïns + fallers = Falles. Tots som patrimoni’