La mascletà vertical més alta de la història encén el cel de València

0
224

En un reconeixement al caràcter especial de totes les falles, Amstel ha fet que les 382 comissions falleres valencianes tingueren el seu tro particular, inclòs en un innovador terratrèmol vertical, amb 100 metres d’altura, que ha portat l’art de la pirotècnia pel cap alt alt.

La AMSTEL NIT DELS FALLES ha congregat a milers de valencians en La Marina, al voltant de Veges-los e Vents, per a gaudir d’un espectacle pirotècnic que s’ha crescut enfront de les anteriors propostes de Amstel i Ricardo Caballer.

Amb 100 metres de mascletà vertical, sostinguda per una grua a 20 metres d’altura, l’espectacle patrocinat per Amstel ha omplit el cel de València amb el terratrèmol aeri més potent i alt de la història.

En tot just 20 segons, s’han consumit tres vegades més material pirotècnic que en les mascletaes que habitualment es disparen en la Plaça de l’Ajuntament: prop de 600 quilos en 5.000 trons que duplicaven el calibre habitual.

Amstel ha reservat 382 d’aqueixos trons per a dedicar-los a cadascuna de les comissions falleres valencianes. S’ha posat en contacte amb elles perquè li explicaren què els feia especials i cadascuna ha tingut el seu tro particular, amb el seu nom i el motiu que la fa única, dins d’un terratrèmol per a la història. Ha sigut la manera que cada comissió aportara el seu granet d’arena (o de pólvora) a un espectacle que ha servit per a visibilitzar el mapa faller al complet i que ha inclòs el missatge ‘**Totes **Especials’ durant el tret.

Aquesta posada en valor forma part del moviment de reconeixement que Amstel està impulsant sota el lema #**TotesEspecials i en el qual s’emmarca la segona edició dels Premi Amstel ‘Uneixes Falles de Categoria’, per al qual encara està obert el període d’inscripció. El guardó complementa als de Junta Central Fallera i se centra en aspectes com el compromís social, l’impuls a les tradicions o l’esperit de lluita de les comissions, la qualitat humana que fa aquestes festes úniques.

La comissió guanyadora rebrà el premi en tres fases, com els tres colps de foc característics de Amstel Or, la cervesa torrada que està liderant el suport de la cervesera a aquesta iniciativa. Des d’un banquet especial per a tota la comissió a una edició exclusiva de Amstel Or per a la comissió i el suport per a aconseguir realitzar el seu somni, la falla guanyadora del Premi Amstel viurà, realment, unes falles de categoria.

UN RITME IMPLACABLE PER A MENYS D’11 MINUTS D’ESPECTACLE AMB 1.700 QUILOS DE MATERIAL PIROTÈCNIC

Des de l’arrencada de la AMSTEL NIT DELS FALLES, el ritme ha sigut incansable i la potència impressionant. Les mascletaes de la Plaça de l’Ajuntament consumeixen uns 120-150 quilos de material pirotècnic en uns 5 minuts, mentre que l’espectacle patrocinat per Amstel ha utilitzat 1.700 en 10 minuts, multiplicant fins per 15 el vigor en un espectacle que ha reunit el millor dels castells de focs d’artificials, aprofitant la proximitat del mar i la nocturnitat per a donar protagonisme als jocs de llums i colors, amb la tradició mascletera valenciana més genuïna.

Però no s’ha quedat en una mera combinació, Amstel i Caballer han apostat per la innovació. No solament gràcies al terratrèmol vertical més alt mai disparat, una creació que Caballer ha introduït en la cultura pirotècnica amb el suport de Amstel, també per l’ús de diversos efectes mai abans vistos a València, convertint aquest espectacle en una fita.

Una nit inoblidable que no han volgut perdre’s els milers de valencians que han abarrotat La Marina i voltants, des de la vesprada, gaudint de les propostes d’oci promogudes per Amstel Art en un tardeo, amb les actuacions musicals del DJ Carlos Olivares i de les bandes Chesterton i Yawners.

Tampoc han faltat a la cita la Fallera Major de València, Marina Civera, ni la seua cort d’Honor. Van estar acompanyades per l’Alcalde de València Joan Ribó; el Regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset; altres representants del consistori així com de Junta Central Fallera.

Després del tret, tots van gaudir d’una recepció en Veges-los e Vents, projecte cultural, formatiu i gastronòmic de HEINEKEN España, mostra del seu suport per València. Com també ho és el paper de la seua cervesa Amstel en les Falles, amb les quals col·labora des de fa més de trenta anys.
Amstel és patrocinadora de totes les mascletaes de la Plaça de l’Ajuntament, a més de col·laborar amb altres actes destacats del programa oficial de festejos. A més, genera iniciatives pròpies, com els premis anteriorment esmentats o aquesta AMSTEL NIT DELS FALLES, espectacle pirotècnic en el qual, per tercer any consecutiu, ha tornat a col·laborar amb Ricardo Caballer. Una emocionant vetlada, que serveix per a caldejar l’ambient faller en el cap de setmana en què arranquen oficialment les festes, amb La Crida prevista per al diumenge 24. Una nit amb la qual Amstel permet que fallers, valencians i visitants gaudisquen de la millor cultura pirotècnica valenciana.