La Plaça de l’Ajuntament es vist de Nadal

0
719

Per tercer any consecutiu, comença el muntatge de la pista de gel que presidirà la plaça de l’Ajuntament a principis del mes de desembre.

La plaça del foc, on durant el mes de març es viuen amb intensitat les mascletaes, es transforma per a anunciar que el Nadal s’acosten.

Hi haurà dos pistes de gel (una per al públic infantil i una altra per als adults), es tornarà a instal·lar en un lateral l’arbre de Nadal, de 24 metres d’altura, i com a novetat, completarà esta bella estampa nadalenca uns cavallets. Els clàssics cavallets, amb elements d’inspiració francesa del segle XVIII i que consta de dos pisos, amenitzarà als veïns de València este Nadal, fent tornar a la infància als més majors i per a gaudi dels més xicotets.

Està previst que tot, almenys les pistes de gel, estiga en funcionament el cap de setmana del 3 i 4 de desembre, si tot marxa segons muntatge i previsions.

Així mateix el betlem monumental, que ja es va muntar en l’interior del saló de Vidre del consistori l’any passat, tornarà a estar present i es podrà visitar el naixement que recrea, en els seus 45 metres quadrats, una panoràmica del poble de Natzaret, la plaça principal de Betlem i la fugida d’Egipte, amb 150 figuretes, 300 animalitos i més de 1500 peces y/o complements, obra de Pedro Ródenas.

Per segon any consecutiu tornarà a estar present l’arbre de Nadal gegant patrocinat en la plaça de la Reina, junt amb el també tradicional betlem que va ser donat a la ciutat de València pel Gremi d’Artistes Fallers com a agraïment després de la retirada del pagament d’imposats per unes obres en la Ciutat de l’Artista Faller.

Tampoc faltaran els arbres de Nadal de diferents places de la ciutat, com són les de Patraix, Campanar, Benimaclet, Sant Valdre (Russafa) , la Creu del Canyamelar i Doctor Collado (en Ciutat Vella) .

I igualment, torna per a fer disfrutar als més xicotets “el Trenet de Nadal” pels carrers de València. Esta iniciativa part dels Comerciants del Centre Històric de València, per als valencians que desitgen “subirse al tren” de la il·lusió i sentir la màgia del Nadal.