Les comissions falleres han deixat d’ingressar 170.000€, des de 2017, per la subvenció d’il·luminació fallera

0
438
Fuente: Love Valencia

Per cinquè any consecutiu, des de 2017, el govern municipal de l’Ajuntament de València, retalla al 16%, la subvenció de la il·luminació fallera que amb tant esforç instal·len les comissions.

Cal recordar que amb l’anterior govern del PP, les subvencions que es van instaurar van ser del 25% per al monument faller i el 20%, per a la il·luminació decorativa en Falles.

Segons les xifres públiques a les quals ha pogut accedir aquest mitjà, durant els quatre anys anteriors, des de 2017, la subvenció que haurien rebut les comissions falleres d’haver mantingut el 20%, haguera ascendit a 845.439,46€, sent la xifra finalment rebuda, amb el 16% actual, de 676.351,57€.

Els diners que no ha acabat en la butxaca de les comissions falleres ascendeix a 169.087,89 € en els anys 2017, 2018, 2019 i 2020. Mancant comprovar la quantitat que deixaren de cobrar per al pròxim 2021 amb la mateixa retallada del 16% de subvenció, convocatòria que ja ha sigut aprovada en el dia d’avui, en l’última Junta de Govern Local, d’enguany, de l’Ajuntament de València.

És anecdòtic/curiós que es retalle en 4 punts la subvenció i que s’assenyale en la pròpia moció que s’inicia l’expedient ‘amb la finalitat de contribuir al manteniment i promoció de la festa de les Falles’ i a més que siga el propi Ajuntament, tant en les diferents insercions publicitàries, com en la pròpia web de Turisme municipal, el que utilitze com a reclam, en els paquets oferits, per als turistes nacionals i internacionals els espectacles d’il·luminació decorativa de les Falles”.

Mantenint aquesta retallada, s’aconsegueix desincentivar i no apostar per la il·luminació fallera que tant aporta a les festes falleres i a les comissions com una de les atraccions centrals de Falles, amb una enorme afluència de milers i milers de turistes nacionals i estrangers que visiten les demarcacions on són instal·lades.

Especialment en l’actual greu situació econòmica, l’Ajuntament decideix, amb aquesta mesura, no donar suport a les Falles com a motor de generació de riquesa i creació d’ocupació per a la ciutat i en particular per a les comissions especialitzades en llums i que dediquen un gran esforç a aquesta singularitat festiva durant tantíssims anys.