La Plaça de la Mercè comptarà amb la primera falla experimental realitzada amb palla d’arròs

0
598

La Falles de 2018 ja compta amb la primera falla experimental feta amb palla d’arròs, un material realitzat per l’enginyera química i emprenedora valenciana, Ana Blasco, responsable del nou i innovador material ecològic

Així, el monument estarà exposat al públic des del dissabte 17 en la plaça de la Mercè de València. Durant els dies en els quals la Falla Experimental estarà exposada al públic està confirmada la visita del president del Centre Unesco València Mediterrani, de la Directiva de la Falla de la Mercè, així com de la Fallera Major de València.

Tot el procés fins a arribar a aquest moment es va iniciar quan l’emprenedora valenciana es va posar com a repte solucionar el problema que hi ha avui dia amb la contaminació, fent les Falles de València falles ecològiques sense renunciar a la seua monumentalitat.

Amb aquest material, Blasco pretén donar-li una eixida a la palla d’arròs que es crema cada any en els camps de l’Albufera, i, a més, la palla d’arròs emprada en la crema dels ninots fallers no necessitarà l’afegir-li hidrocarburs.