La primera mascletà que té alguna cosa que dir

0
282

Veles i Vents ha programat una sèrie d’activitats des de les 12 del matí

La metxa de les Falles s’encén aquest dissabte 24 de febrer en La Marina de València, enfront del Veles i Vents. A les 21h, aquest enclavament acollirà un espectacle pirotècnic que té molt a dir. I va a fer-ho amb més d’1.200 kg de material pirotècnic, efectes de colors i llums, a més d’una sèrie d’innovacions tècniques que converteixen aquest tret en únic.

El pol de formació i innovació gastronòmica Veles i Vents ha sigut l’escenari per a la presentació d’aquesta nova proposta de Amstel, amb el suport de Junta Central Fallera i la col·laboració del mestre pirotècnic Ricardo Caballer.

La nit abans de la Cridà, l’espectacle pirotècnic ‘La primera mascletà que te alguna cosa a dir-te’ marcarà l’arrencada de les festes i del programa pirotècnic oficial, utilitzant la pólvora per a transmetre un clar missatge de suport a totes les comissions falleres. “Anem a escriure per primera vegada directament sobre el cel, amb lletres de 35 metres cadascuna. I també farem un homenatge a la ciutat, dibuixant sobre La Marina una Senyera de 170 metres de llarg i 50 metres d’alt”, ha avançat Caballer.

Un altre dels moments més emocionants d’aquest espectacle, per al qual *seutilizarán 1275 kg de material pirotècnic i que tindrà una durada d’11 minuts, vindrà amb el terratrèmol vertical, que aquesta vegada serà doble. Subjectades per quatre grues, dues estructures de 25 metres d’ample per 50 de altocada una,es connectaran mitjançant un tercer terratrèmol, aquesta vegada paral·lel, de 120 metre de llarg per 10 d’ample. “En total hi haurà tres terratrèmols més l’apoteosi final, així que va a ser un espectacle molt més potent” ha assenyalat Caballer, agraint al nou emplaçament la possibilitat d’oferir un tret encara major, del que podrà gaudir-se des de qualsevol punt,ja que no hi haurà cap element que interferisca en la visió o el so, encara que el millor emplaçament serà el Veles i Vents i La Marina Sud. Una nova porposta que el mestre denomina “pirotècnia total”, per la seua capacitat per a conjuminar el millor de la *maslcetà i dels castells de focs artificials.

“Hem dissenyat aquest espectacle tenint sempre en ment a l’espectador valencià, encara que gent de països com Alemanya, Holanda o Estats Units que ja s’han posat en contacte amb nosaltres per a venir a veure-ho. Sabem que ací la gent gaudeix amb el soroll, però també que vol alguna cosa molt dinàmic, amb molts colors i efectes de llum”, ha apuntat Caballer, per a qui ocasions com aquesta augmenten l’afició per la pirotècnia. “La gent té ganes de coses noves i ens estem esforçant per a crear un nou tipus de proposta que enganxe a tot tipus de públics”, ha defensat el mestre, qui s’ha sumat a *Amstel i a l’Ajuntament de València per a animar als afeccionats a la pólvora a acostar-se amb temps el dissabte per a escollir el millor lloc i gaudir d’un tret únic en el món.

El Regidor de Cultura Festiva i President de Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha agraït a Amstel, patrocinador de totes les mascletades de la Plaça de l’Ajuntament, el seu compromís amb les Falles, fent possible la celebració d’aquests grans espectacles pirotècnics. Enguany, per a prevenir un possible col·lapse de la ciutat per la massiva afluència de públic, *Fusetha recomanat acudir a la Marina de forma escalada al llarg de tot el dia. Para facilitar el acceso mediante trasporte público, desde las 16:30h a las 23:30h, la EMT reforzará las líneas: 4, 19, 32, 89, 90, 92, 93 y 95.

A més, el Veles i Vents ha programat una sèrie d’activitats des de les 12 del matí a la mitjanit que uneixen la millor música i gastronomia:

Al llarg de tota la jornada, aquest espai acollirà les actuacions gratuïtes de bandes valencianes de diferents estils. A les 12h obrirà la jornada el indie-folk de Nacho Casado que conviu amb la bossa nova i el pop clàssic. A les 16:30h Cristina Blasco i Ricardo Belda desenvoluparan un repertori de jazz en valencià en el qual adapten grans clàssics internacionals del gènere. A les 19:30h serà el torn de OnaNua amb el seu pop proper i carregat de bellesa. Després de l’espectacle pirotècnic, sobre les 22h, continuaran els concerts amb el rock del duo JoePask, amb influències de sons dels 90’, *noise i powerpop.

A tot açò cal sumar que, des del matí, músics de carrer animarà l’ambient en la terrassa del primer pis del Veles i Vents i la Cerveseria Malabar oferirà un pícnic faller a preus populars.