La primera trobada de juvenils pren la Ciutat de l’ Artista Faller

0
679

El dissabte 15 d’octubre Junta Central Fallera va celebrar la I Trobada Juvenil.

Des de les 5 de la vesprada fins a la mitjanit la joventut fallera va prendre la Ciutat de l’Artista Faller on van poder realitzar les diverses activitats organitzades per a ells. Fins a un total de 700 inscrits de més de 50 falles són uns grans nombres per a tractar-se de la primera edició i fa presagiar que aquesta cita anirà creixent any a any i es consolide com una gran aposta.

Respecte a este esdeveniment Pere Fuset, president de la Junta Central Fallera, destaca que “invertir en la joventut fallera és invertir en el futur de la nostra festa”. Esta trobada ha comptat amb “elements formatius, informatius i lúdics amb els quals es pretén posar en valor als joves fallers i fallers, que pertanyen a la major xarxa associativa de la societat”. Així doncs, s’han trobat xarrades en “Els tallers”, zona esportiva, inflables, stands informatius, actuacions, animació durant tota la vesprada i foodtrucks. Tot enfocat als interessos que té la joventut actual.

Per la seua banda l’ IVAJ, com a col·laborador d’ este esdeveniment, “té clar que la gent jove s’ organitza, participa, s’ implica. Però no és este el missatge que arriba, sembla que la joventut no és compromesa i no és així. Tal vegada no sempre s’ ha mirat al lloc on estan i el món de les falles és un bon exemple, un espai que fa festa, però que al mateix temps és un espai d’ oci continuat, és referent i educa” tal com afirma Jesús Martí, secretari general de l’ IVAJ.

Com a màxim responsable de l’ organització, José Acosta, vicepresident de la Junta Central Fallera, declara que “l’ objectiu és intentar que el públic juvenil veja que JCF pensa en ells i que volem que se senten partícips”. A més afig que a este efecte l’ any passat es van iniciar activitats que van funcionar bé “i enguany vam voler fer un pas més i fer moltes activitats dirigides a ells i elles en un mateix lloc. I d’ allí va sorgir la idea”.