Les mans que pentinen a les falleres majors

0
365

Així treballen les mans de Carles Ruiz, el perruquer que engrandeix un dels pentinats tradicionals més coneguts de les festes regionals espanyoles.

Gran part del protagonisme de les Falles, se’l emporta la vistositat dels vestits de falleres, i que es completen amb un elaborat pentinat que no passa desapercebut.

Sens dubte, un treball laboriós per als quals s’encarreguen d’aquesta part de la indumentària fallera. D’açò, ens parla Carles Ruiz, un dels perruquers amb un gran reconeixement i que al llarg de la seua trajectòria professional ha pentinat a 11 falleres majors i a 95 senyoretes de les corts d’honor.

El pentinat típic de valenciana o fallera es remunta al segle XVIII, quan les dones arreplegaven el seu llarg pèl en una trossa, patint xicotetes modificacions amb el pas dels segles, però mantenint la seua essència.

Un gran coneixedor dels orígens i un home que ha complit el somni que perseguia des que va obrir la seua primera perruqueria en el seu poble natal: Massamagrell.

És ara, des de València, qui amb orgull reconeix que el secret del seu treball és la il·lusió, l’amor i l’afecte pel que fa. I el resultat i la bellesa que les seues tècniques atorguen a les reines i protagonistes de la festa té la seua recompensa.

Així treballen les mans de qui engrandeix un dels pentinats tradicionals més coneguts de les festes regionals espanyoles.