La Ruta de la Seda es convertix en protagonista d’excepció d’ExpoJove

0
654

La reivindicació de València com a part integrant de la Ruta de la Seda, ampli recorregut comercial i cultural, ha pres també ExpoJove exhibint la intensa tasca de divulgació històrica que en esta edició té el certamen dedicat als més menuts.

Amb un escenari homònim caracteritzat amb els motius que s’identifiquen amb el viatge civilitzador, ExpoJove recorda a aquells referents que des de València fins a la Xina comprenen la recerca de la seda, unint-se a les commemoracions al respecte.

Té lloc amb espectacles com el de l’escola de dansa Sara Guirado, que ha recreat el fervor per la ruta a través del ball; des de la Xina passant per l’Índia, Pèrsia i Aràbia i arribant a València, fent-se ressò de l’ampli intercanvi cultural i transportant a l’època a través de la dansa. S’emmarca en la voluntat de l’actual edició per situar la història com a eix temàtic principal.

Igualment l’espectacle de El Viatge dels Somnis recrea l’afany aventurer dels descobridors, enaltint el poder de la curiositat com a clau de l’avanç històric.