L’Albufera presenta el seu llibret 2017

0
245

La Falla l’Albufera de Catarroja, va presentar el seu llibret diumenge passat en el saló multiusos de l’Ajuntament de Catarroja. El llibret de la veterana comissió del barri de les Barraques està dedicat a “l’Història del Còmic Valencià i a Rafael Reinoso, un catarrogí de l’Escola Valenciana del Còmic”. El contingut del mateix, a més dels tradicionals espais que engloba un llibret de falla, destaquen els versos satírics i crítics del poeta Donís Martín.

Els treballs principals i que comprenen la major part del llibret, són: Història del còmic valencià, Catarroja anys xixanta, Còmics arguments d’adolescència, i treballs de Rafa Reinoso.

Entre altres aportacions, el llibret trasllada a les seues pàgines una interesantísima tertúlia “A el viu” sobre la l’època d’esplendor del còmic valencià i l’estat actual.

En el transcurs de l’acte de presentació va tindre lloc el nomenament de “l’Albuferec de l’any” 2017. Guardó que enguany ha recaigut en la persona de Rafael Reinoso, pels seus mer com a dibuixant de còmics, còmics i revistes.

L’acte va estar presidit pels màxims representants de la comissió, la Fallera Major Elisa Estivalis i el president Miquel Verdeguer, la Fallera Major infantil María Marín, i el president infantil Andrés Cabanes, els que van ser els encarregats d’entregar sengles llibrets als invitats. A l’acte va assistir la família i amics de Rafa Reinoso, va destacar la presència de l’amic i company, gran dibuixant i guionista Arturo Rojas de la Cámara.

També van assistir recolzant a la comissió de l’Albufera, la primer tinent d’alcalde Lorena Silvent, el regidor Juan Carlos Martinez, la Fallera Major de la U.A.F.C. de Catarroja, Cristina Andreu, acompanyada del president de la U.A.F.C. Juan José Navarro, representants de comissions falleres de Catarroja, com Rabal, Toll, Barraques, i Regió, així com nombrosos fallers, Amícs de l’Albufera i simpatitzants de la comissió.

Finalment el llibret participarà en els concursos del Rat Penat, del Casal Bernat i Baldoví i en el de la U.A.F.C. de Catarroja.