Lancaster viu les Falles amb Raquel Alario

0
281

La Fallera Major de València 2017, Raquel Alario Bernabé, ha viatjat a Lancaster per a participar en el Festival Light Up que enguany gira entorn d’una falla infantil realitzada i plantada per l’artista Mario Gual.

Mario Gual ha dedicat el monument a il·lustres fills d’esta ciutat anglesa: els més cèlebres inventors i científics que ha donat la ciutat, i que apareixen retratats, com el biòleg Richard Owen, que va encunyar per a la posteritat el terme “dinosaurio”; l’industrial i inventor Richard Arkwright, a qui es deu la màquina filadora; l’actor i comediant Eric Morecambe i l’animador Nick Park, creador dels personatges Wallace i Gromit.

La falla compta amb una explicació en anglés sobre el procés de realització i els versos estan escrits amb rimes en bilingüe per a acostar el més possible la idiosincràsia fallera als ciutadans i visitants de Lancaster.

Les dos jornades de festejos que comptaran amb la presència de la representació valenciana inclouen la participació de la banda “La Peris Llapisera” de Náquera i el repartiment popular de paella gràcies a la col·laboració de l’Agència Valenciana de Turisme.