Les falles de Sagunt plena de color i música els carrers

0
708

Aquesta setmana va ser el torn de les comissions falleres que formen part dels sectors III i IV, del nucli històric de Sagunt, Gilet i Faura que després de la cavalcada de la setmana anterior en el Port van desfilar pels carrers Sagunt dissabte passat, 2 de març, en un ja primaveral dia que va engalanar la desfilada.
La comitiva l’encapçalaven les carrosses de les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Paula Marrón Pérez i Inés Miret Herrero amb les seues respectives Corts d’Honor, els qui a continuació van gaudir, al costat dels convidats i autoritats, de la resta de la desfilada des de la llotja instal·lada a les portes de l’Ajuntament de Sagunt on es posava punt final al recorregut d’aquest esdeveniment.
Durant la cavalcada es va poder gaudir del treball realitzat, cada vegada amb major qualitat, per les comissions falleres. Entre les moltes disfresses que van omplir els carrers saguntins de color es trobaven motius musicals, vibrants focs, habitants marins, països tropicals o fauna africana, viatges pel món, cavallets, atrapasueños o diverses fantasies a qual més original.
De nou enguany, l’encarregat de valorar el treball de les comissions quant a disfressa, carrossa, coreografia i comparsa ha sigut un jurat extern que ha estat format per un expert en maquillatge, un altre en confecció de disfresses i un membre d’una junta local fallera de la Comunitat Valenciana, membres que han sigut enviats per la Junta Central Fallera de València.