L’Ateneo inaugura la seua programació per a les Falles 2021

0
68

L’Ateneo Mercantil de València ha inaugurat la seua programació fallera amb la solemne cerimònia d’imposició de la banda com a Reina de l’Ateneu 2021 a la senyoreta Ana Bonet Cerdà, i les carambes a les seues Dames d’Honor: Mónica Bascuñan, Marta Parra, Irene Carreras, Elena Albo, Pepa Falomir i Julia Falomir. L’acte, amb límit d’aforament, ha tingut lloc aquest dijous en l’Hall de la Sisena Planta de la institució cultural.

Amb aquest acte, “que representa la volta a la normalitat”, com així ha assenyalat Carmen de Rosa, presidenta de l’Ateneo, l’entitat reprèn tota la seua activitat fallera de cara al mes de setembre, encara que reduirà notablement la seua programació enguany per la situació excepcional ocasionada per la Covid.

Ana Bonet, com totes les falleres majors, va veure interromput el seu regnat per la pandèmia poques setmanes després de la seua exaltació, que va tenir lloc el 7 de febrer de 2020 en la Sala d’actes de l’Ateneo, en una cerimònia en la qual va estar present la Fallera Major de València, Consuelo Llobell, i la Fallera Major Infantil de València, Carla García. Una circumstància que va constatar la importància que en el món faller de la nostra ciutat té la figura de la Reina de l’Ateneo, representació que es va instaurar en 1998.

L’Ateneo Mercantil de València és una institució que sempre s’ha implicat en les Falles, ja que com a entitat civil participa en els aspectes més importants de la ciutat pel seu compromís i vocació de servei cap a València, les seues tradicions i la seua cultura.

En el segle passat va plantar monuments, va ser lloc de reunions per a regular el moviment faller o va acollir l’Associació General Fallera Valenciana, l’origen del que avui coneixem com a Junta Central Fallera. Ja en les albors finals del segle XX, concretament en 1998, es va crear la figura de la Reina de l’Ateneo per a enaltir la festa de les Falles amb un càrrec representatiu que s’ha consolidat fins als nostres dies. A més, la Junta Central Fallera va reconèixer fa cinc anys el dret de l’Ateneo Mercantil de València a desfilar en l’Ofrena a la Verge dels Desemparats com a entitat cívica.

Programació per a les Falles 2021

L’Ateneo ha programat un breu calendari faller amb quatre actes socials. El 2 de setembre celebrarà en el Saló Stolz el ‘Sopar de Pataqueta Valenciana’. El 3 de setembre celebrarà el tradicional ‘Sopar de Titaina del Cabanyal’; el 4 de setembre prendrà part en l’Ofrena Floral a la verge i el 5 de setembre realitzarà un cercaviles fins a l’Església de Sant Martí per a participar en la Missa en honor de San José a les 11.30 hores.

Mesures de seguretat sanitària

Seguint la normativa vigent en matèria de seguretat sanitària COVID-19, tots els assistents a l’Ateneo passaran per la cambra tèrmica situada en l’entrada principal per a la presa de temperatura abans d’accedir a l’edifici, a més de portar en tot moment la màscara obligatòria. L’Ateneo disposa de dispensadors de gel hidroalcohòlic i totes les seues sales són degudament desinfectades abans de qualsevol esdeveniment. Les estades són ventilades diverses vegades al dia i té establides les rutes de pujada i baixada per al públic així com reduït l’aforament, segons normativa, en tots els seus salons i ascensors.