Les Falles 2021 no seran al març

Si es duguera a terme, la festa gran de tots els valencians i valencianes no seria al març, sinó entre maig i juliol, podent-se allargar fins a octubre

0
379

La comissió de reconstrucció de la festa ja treballa en un nou calendari per a les Falles, després de confirmar l’alcalde de València, Joan Ribó, que pese a l’inici de la vacunació contra el coronavirus “les Falles 2021 no podran celebrar-se al març”.

Així, si la situació ho permet, probablement tindran lloc entre maig i juliol (excepte en els dies de Fogueres) i fins i tot podrien arribar fins a octubre. No obstant això, és possible que a cada ajuntament se li permeta emmotlar el seu programa a un calendari propi. Podent no coincidir la festa entre municipis i deixant així unes falles no uniformes en tot el territori. 

Aquest pla dependrà del calendari de vacunació de la Covid-19 previst i dels índexs d’immunitat. El que no impediria que al març no se celebraren actes, sinó que indicaria que de primavera-estiu serien, en principi, els festejos principals. I en qualsevol cas, amb un calendari de plantar i cremar de quatre dies com és habitual. 

L’Ofrena, un dels actes més importants per als valencians, és un festeig que, en principi, es contempla per a dins de cinc mesos, coincidint amb la festivitat de la Verge. En qualsevol dels casos, la confirmació d’aquestes dates no arribarà fins a 2021. 

Altres festes com la Setmana Santa i la Fira d’Abril de Sevilla, en canvi, ja han anunciat la seua cancel·lació.