Les millors revetles de Falles per a aquest cap de setmana a València

0
275

Les festivitats no descansen a la ciutat de València. Encara amb ressaca de la «festa grossa» del Corpus, la ciutat es prepara per a viure dos caps de setmana intensos marcats per la celebració de Sant Joan. I és que, com és tradicional, la celebració de l’arribada de l’estiu és una excusa per a tornar a eixir als carrers amb la festa i les revetles.

Així, centenars de comissions falleres tornaran a celebrar revetles durant dos caps de setmana. Este, 17 i 18 de juny i el pròxim, 24 i 25 de juny.

VERBENES CAP DE SETMANA

BARRI BENICALAP

Entre altres, destaca la celebració de la Macromascletà Universal a les 21 hores del dissabte 17 de juny de 2023. Un esdeveniment posposat de falles i que ja, l’any passat es va celebrar per aquestes dates amb èxit de públic i participació. Un gran esdeveniment pirotècnic que, a més, estarà acompanyat per una discomóvil remember en l’avinguda Llevant U.

BARRI DE RUSSAFA

En el barri de Ruzafa, la falla Tomasos ha organitzat una sèrie d’activitats per als més xicotets de la comissió el dissabte al matí. A més, hi haurà un esmorzar popular i, a les 20 hores, es durà a terme la planta d’una foguera. A la nit, se celebrarà una revetla amb música a càrrec d’un discjockey.

En la comissió Regne de València-Sant Valero, també es duran a terme activitats infantils al matí. Per als adults, hi haurà una activitat anomenada «cinquè i tapa» seguida d’un menjar. En lloc d’organitzar una revetla a la nit, han optat per un esdeveniment anomenat «tardeo«, que es durà a terme de 17 a 21.30 hores, per a interferir el menys possible en la rutina diària dels veïns. A més, es cremarà una foguera dissenyada per Xavi Montava, faller d’aquesta comissió i cap de departament de l’Escola Superior d’Art i Disseny de Castelló.

En una altra comissió de Ruzafa, Cadis-Els Centelles, també es realitzaran activitats per a xiquets a partir de les 11 hores. Els adults podran gaudir de l’activitat «cinquè i tapa». Igual que en el cas anterior, en lloc d’organitzar una revetla nocturna, també han optat per fer un «tardeo». La celebració conclourà amb un sopar i la crema d’una foguera realitzada pels xiquets.

En la comissió Sueca-Literat Azorín, han decidit realitzar els actes dins del casal i posposar les revetles i la cremà de la ‘foguera’ per a més endavant, en el «mig any».

BARRI DEL MARÍTIM

En el barri del Marítim, la falla Barri Beteró oferirà jocs i activitats infantils inflables a partir de les 11 hores. També hi haurà «cinquè i tapa». A les 19 hores es durà a terme la proclamació de les seues falleres majors ja les 21.30 hores se celebrarà un sopar, seguida de música a càrrec del DJ Mike a les 23 hores.

En la falla Riu Tajo-Cavite, a la Malva-rosa, des del migdia es duran a terme jocs aquàtics, seguits de «cinquè i tapa», paelles i una festa de l’espuma. També han inclòs un «tardeo» en el seu programa, amb música a càrrec del DJ Juanra.

En la comissió Barraca-Travessia Església del Rosari, els inflables aquàtics per als més xicotets començaran a les 11 hores, seguits d’un esmorzar per als xiquets a les 12 hores. A les 12.30 hores se serveix «cinquè i tapa» a preus populars. A les 21.30 hores està prevista el sopar, seguida d’un acte de proclamació a les 23 hores i després una discomóvil.

ALTRES BARRIS DE VALÈNCIA

Un altre exemple és la falla Barri de la Llum, que tindrà d’11 a 14 hores festa de cinquè i tapa; li seguirà una paella i tindran tardeo, música i còctels hawaians de 16 a 18.45 hores.

Altres comissions com a L’L’Alguer o Arquitecte Alfaro han convocat als seus fallers per al 24 de juny. En el cas de L’L’Alguer, tindran inflable des de les 11 hores del dissabte 24, cinquè i tapa i paelles. A la vesprada, des de les 16.30 hores, jocs populars i a les 19 hores celebraran la proclamació. Faran la cremà de Sant Joan a les 20.15 hores i després del sopar, actuarà l’orquestra Eufòria. En el cas d’Arquitecte Alfaro, el dia 24 tindran inflables d’aigua per a xiquets i jocs.