Nuevo Centro acull la VIª Fira del Col·leccionisme Faller i la I Fira del Llibre Teatral

0
567

Organitzada per les delegacions de Publicacions i de Cultura de JCF, la VIª edició de la Fira del Col·leccionisme Faller es va presentar com una nova versió de si mateixa. En primer lloc, per la ubicació. Enguany el Centre Comercial Nuevo Centro va ser el lloc triat per a mostrar la riquesa i gran varietat dels llibres, fullets i revistes sobre temàtica fallera. A més esta edició es va ampliar celebrant-se en dos dies (11 i 12 de novembre), dies en els quals els amants de la nostra festa van poder acostar-se a buscar els tresors amb els quals completar les seues col·leccions. Llibrets i publicacions que van compartir en els seus expositors la Delegació de Publicacions de JCF, la Delegació de Cultura de JCF, Publicacions de l’Ajuntament de València, lAssociació d’Estudis Fallers, La Paraeta d’Ángela, El Cau de les Meravelles, Joan Moncho Llibreter Anticuario, Publicacions Bayarri, Casal Bernat i Baldoví, Circul d’Opinió Bunyol d’Or i la Falla Exposició – Micer Mascó -A.Baca

L’acte inaugural, la presentació del Certamen Literari d’Obres de Teatre Inèdites i Apropòsits en Llengua Valenciana de Junta Central Fallera, en les seues diferents modalitats d’Obra de Teatre, Obra de Teatre Infantil, Microteatre i Apropòsits, va comptar amb la presència de Raquel Alario, Fallera Major de València 2017 i la seua Cort d’Honor i es va completar amb una taula redona sobre la creació teatral, que va comptar amb Ximo Hernández, Juanma García, Joan Ortega, Hernán Mir, Amparo Sospedra, Raúl Marco i Pako Albert, moderada per Manuel Andrés Zarapico.

El dia 12 el protagonisme va ser per a la presentació de la companyia estable de teatre, una de les grans novetats d’esta edició, i que serà dirigida per Gaspar Zamora. Els components de la companyia estable seran triats mitjançant un càsting, i començaran les representacions a partir de maig de l’any pròxim, també en Microteatre.