Pirotècnia Caballer en concurs de creditors

0
684

EFE | El Jutjat Mercantil nombre 1 de València ha declarat el concurs de creditors de Pirotècnia Caballer, la més antiga d’Espanya amb 150 anys d’història, segons ha destacat el seu propietari, Vicente Caballer.

El concurs engloba també la societat patrimonial Vicente Caballer i Fills, domiciliada a Llíria, i La Baseta, de Domeño (en esta mateixa província) , que agrupa els terrenys agrícoles i terciaris.

El jutjat ha acordat la intervenció d’operacions del deutor i ha anomenat administrador concursal, i dóna el termini d’un mes perquè els creditors puguen comunicar els seus crèdits, segons publica el BOE.

Vicente Caballer ha manifestat que l’empresa va presentar el concurs voluntari després d’un període de retards i impagaments per part de les Administracions Públiques (ajuntaments) i d’una baixada de comandes conseqüència de la crisi.

La pirotècnia, amb més de cent treballadors, compta amb unes instal·lacions de grans mides i molt segures en les que va invertir una gran quantitat de diners, “animada” per la Generalitat per a fer “la fàbrica més modélica”, hi ha assenyalat Caballer.

Segons assegura, el deute de la pirotècnia no arriba al 10 % del valor de les propietats de l’empresa, el valor del qual “verdader” són els treballadors, i confia a poder arribar a un acord i “netejar” l’empresa.

Caballer ha assegurat que tenen molt camp en l’exportació i compta amb clients a Canadà, Estats Units i Europa, i espera “amb este pas” eixir de la situació de concurs.

“Espanya i la Comunitat Valenciana van ser el referent de la millor pirotècnia del món, i esperem poder continuar treballant i que en els pròxims anys continue sent-ho”, ha indicat després de citar la competència que li ha suposat la fabricació de material des de Xina.

Ha recordat que Pirotècnica Caballer ha sigut “la empresa més premiada del món” però se sent “oblidada” per l’Administració.