Programa d’actes del 9 d’Octubre 2019

0
388

Programa d’actes del Dia de la Comunitat Valenciana 2019. Consulta-ho!trong>

El dimarts 9 d’Octubre se celebra el Dia de la Comunitat Valenciana. Es commemora la data en la qual Jaume I el Conqueridor va entrar oficialment en la ciutat de València l’any 1238. Va finalitzar el domini del rei àrab **Abul Djumayl Zayyan. Era el dia de Sant Donís.

En l’actualitat el 9 d’Octubre és un dia festiu a la Comunitat Valenciana, que se celebra amb major repercussió en la ciutat de València en plena tardor. Et preguntes què fer el 9 d’octubre a València?

Programa d’actes del 9 d’octubre de 2019 a Valènciastrong>

El programa d’activitats del 9 d’octubre a la Comunitat Valenciana ja ha sigut desvetlat. Una de les iniciatives més interessants és 9 palaus per al 9 d’Octubre: nou palaus de València obriran les seues portes perquè els puguem visitar per dins. Entre ells, el Palau de la Generalitat.

Ajuntament de Valènciastrong>

Dissabte 06 d’octubre strong>
18.30 h. III Entrada Infantil de Moros i Cristians per l’itinerari següent: Plaça del Comte de Bunyol, Carrer dels Cavallers, Carrer dels Serrans i Plaça dels Furs. Organitzada per la Federació Valenciana de Moros i Cristians.
19:30h. Concert commemoratiu Nou d’Octubre en el Palau de la Música a càrrec de l’Orquestra de València i de la Banda Municipal de València.
20:00h. Concerts de la Marina del 9 d’Octubre en La Marina de Valènci
20.00 h. Representació de les ambaixades de la conquesta en la Plaça dels Furs. Organitzada per la Federació Valenciana de Moros i Cristians.

Domingo 07 d’octubre.strong>
11.30 h. Alardo, per l’itinerari següent: Plaça de la Reina, Carrer del Micalet, Plaça de la Mare de Déu, **Carrer **dels Cavallers, Plaça de Manises, Carrer dels Serrans i Plaça dels Furs. Organitzat per la Federació Valenciana de Moros i Cristians.

Dilluns 08 d’octubre.strong>

10.00 h. València, amb la Senyera. Exposició de la Real Senyera en el Saló de Cristall de l’Ajuntament fins a les 21.00 h.
11:30h. Concerts de la Marina del 9 d’Octubre en La Marina de València.
18.00, 18.30 i 19.00 h. Interpretació del Cant a la Senyera (lletra de Carles Salvador i música d’Agustí Alaman), en el Saló de Cristall de l’Ajuntament.
19.00 h. En la **Plaça de l’Ajuntament, Mostra de Balls, Música i Cançons Valencianes, amb l’actuació del Grup de Danses de Quart de Poblet, l’Associació Cultural El Ramell de Castelló i el Grup de Danses de Montcada. En acabar, dansà popular, amb la col·laboració de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.
24.00 h. XXXVIII Festival de Pirotècnia València, en el vell llit del Turia, entre els ponts de l’Exposició i de les Flors, a càrrec de Pirotècnia Valenciana (Llanera de Ranes).

Dimarts 09 d’octubre strong>

11.30 h. Recepció de la corporació, autoritats i convidats.
11.45 h. Lectura del decret d’Alcaldia i lliurament de la Senyera a l’Arxiu Municipal.
12.00 h. Processó cívica i ofrena floral a Jaume I. En acabar la processó cívica, mascletà terrestre a càrrec de la pirotècnia Caballer FX (Vilamarxant).
17.00 h. XIV Entrada de Moros i Cristians Ciutat de València, per l’itinerari següent: Glorieta, Carrer de la Pau, Carrer de Sant Vicent, Plaça de l’Ajuntament i Carrer del Marquès de Sotelo. Organitzada per la Federació Valenciana de Moros i Cristians.
18:00h. Concert del 9 d’Octubre en el Palau dels Arts.

Diputació de València strong>

Del 5 al 15 d’octubre

Exposició “Coneix la **Diputació” en la seu de la Diputació de València en la Plaça Manises. 7
Horari: de 16 a 20h els dies laborals i de 10h a 14h i de 16h a 20h els caps de setmana i dies festius.