Raquel Alario presentada madrina 2018 de la festa dels Moros i Cristians

0
187

Solemne Presentació dels Capitans i de la Padrina 2018

EL saló d’actes de l’Ateneu Mercantil de València, acogio la presentació de les **capitanias amb una projecció retrospectiva de les festes de l’any anterior.
Així es va donar pas al lliurament de premis “Juan Parera” als caps d’esquadra més destacats en la XIV Entrada i, amb açò, es va tancar l’exercici anterior.

Un concert de la Escola de Tabal i Dolçaina Russafa-fa, realment excel·lent, amb la interpretació de mitja dotzena de marxes cristianes i mores, va tancar la primera part d’aquest acte, al que van assistir també diversos representants del Consistori com Félix Crespo i Amparo Picó.

La segona part es va iniciar, precisament, amb l’estrena d’un preciós Video corporatiu per a difondre aquestes Festes de Moros i Cristians de la Ciutat de València que se celebren, sobretot, entorn al Nou d’Octubre, en les quals es destaquen, a més de moltes estampes de la nostra ciutat, el Alardo, les Ambaixades i la gran Entrada Mora i Cristiana.

Raquel **Alario Bernabé serà la Padrina d’enguany doncs va ser la Fallera Major de València en 2017. Vicente Roig, president de FeVaMiC actuarà, a més, com a Capità Cristiano, en representació de la seua comparsa, Cavallers del Tossal. I José Manuel Nieto, en nom de Tuareg, exercirà la Capitania Habita… Els tres van ser rebuts en l’escenari pel vicepresident, José Luis Llorens, qui els va fer lliurament d’una insígnia de plata commemorativa d’aquest XV aniversari.

Julio Torne va ser el mantenedor d’aquests representants. En un discurs entranyable i afectuós, va fer un repàs de la importància de les festes a València, recordant el naixement dels Moros i Cristians del Cap i Casal, assenyalant que tenen la millor data i el marc més apropiat perquè vagen fent-se un buit important en el calendari festiu. Julio, qui va ostentar la Capitania Mora en 2009, es va congratular també d’aquest aniversari i va dirigir paraules molt afectuoses a Vicente, a José Manuel i a Raquel…

Per a acabar, es va imposar la insígnia commemorativa a una nodrida representació dels qui han exercit les Capitanies des d’aquell any de 2004 fins a l’actualitat i es va escoltar l’Himne de la FeVaMiC.