Sant Valerià plantarà les seues falles sobre el passat i el futur de Torrent de la mà d’Oscar García i Paco Martínez Heredia

0
330

La comissió de Torrent va presentar els seus projectes per a les Falles de 2017, davall el lema “Torrentivm: la caiguda de l’imperi”, d’Oscar Garcia i “Reiniciant Torrent”, firmat per Paco Martínez.

La Falla Sant Valerià ha desvelat el seu secret millor guardat, els monuments que podrem el 15 de març en el carrer, amb el segell de la crítica local en el major i un disseny didàctic sobre la ciutat en l’infantil. Per a 2017 la comissió de l’eixamplament aposta per unir el passat i el futur de la capital de l’Horta Sud amb un missatge d’esperança. Les falleres majors de la comissió, Miriam Belloso i Sandra Pozo, junt amb els presidents, Miguel Ángel Atienza i Hugo Ortí, es van encarregar de desvelar els esbossos per a este exercici.

Per a això, compta amb la confiança de l’artista torrentino, Oscar García, encarregat de portar al carrer les formes de “Torrentivm: la caiguda de l’imperi”, on ens transportarà al Torrent d’influència romana i les seues lluites amb els poblats invasors per a reflectir les traïcions polítiques, embolics i trames de plena actualitat local. Així, doncs, Sant Valerià renova a Oscar García com a artista faller gran, amb el que ha aconseguit diversos primers premis en secció primera i d’Enginy i Gràcia, així com 5 primers premis consecutius de crítica local de la ciutat. La crítica política, el sarcasme, la sàtira i el bon humor sempre estan presents en els guions dels seus monuments que elaboren conjuntament amb els membres de la comissió.

Per la seua banda l’artista de Borriana, Paco Martínez Heredia, plantarà per primera vegada en la demarcació i ho farà amb una aposta futurista, mediambiental i plena de color. “Reiniciant Torrent” compta la història d’un futur apocalíptic pel maltractament al medi ambient, la qual cosa obliga als torrentinos a emigrar i fundar la ciutat en un planeta d’una altra galàxia. La revisió futurista dels carrers més populars i barris de Torrent donaran lloc a divertits jocs de paraula. Paco desembarca així en Sant Valerià, és membre del Gremi Provincial d’Artistes i Artesans Fallers de Borriana i compta amb l’experiència de plantar en el seu Borriana natal, però també a València i en la festa de Fogueres d’Alacant.