Saps com és el unic municipi que celebra dues vegades les falles

0
346

El municipi celebra la setmana fallera, a excepció de la Falla Raval que planta el seu monument una setmana després. Vols saber les raons?

La localitat d’Alcàsser, que compta amb un total de quatre comissions, es prepara per a viure les Falles dins de la setmana fallera. Però amb una peculiaritat i que fa que en aquest municipi les festes josefines s’allarguen. La Falla Raval planta els seus monuments una setmana després. Per què?

L’any 1980 decideixen celebrar les festes en la població, però com es van precipitar i no tenien temps per a realitzar una falla van acudir a la ciutat de l’artista faller i van comprar diversos ninots i van plantar el monument una setmana després.

Des d’aquell any, els fallers, veïns i veïnes i gran part de la població gaudeixen amb  més intensitat, si cap, de les Falles. A més, més enllà d’aquesta peculiaritat i anècdota, una altra realitat és que els músics treballen portar aquests dies. Anar a tocar a les falles de València representa una font d’ingressos per a la societat musical, per la qual cosa no poden dir que no. I així, a més dels músics, els fallers d’aquestes comissions poden viure les falles de la capital i després alleujar les ganes de més festa amb les seues.