Serrano i Navalón presenta la indumentària oficial en Torrent

0
623

A les 18:30 hores del divendres 14 d’octubre, la Casa de la Cultura de Torrent acollia l’acte de presentació de la indumentària oficial que lluirà La Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil de Torrent per a les Falles 2017.

Serrano i Navalón és la firma encarregada de confeccionar els trages oficials. El primer vestit oficial és de segle XIX i està realitzat amb el teixit “Mascletà” de Vives i Marí en els colors dalia, jonc, lotus i lliri, amb metall or blanc. Les manteletes són de Filles de Carmen Esteve, en cadeneta amb or voltejat, seda crua i minilluentons en or. Les sabates són el model “Fallera”, amb llaç i sivella en or i cristall, de Creacions Aurora. El cosset de màniga llarga d’aquest vestit es realitzara més endavant, amb teixit del fons dels vestits i escaig a joc amb les mantellines i el seu disseny es desvetlarà el dia de la Crida.

El segon vestit, confeccionat seguint els patrons del segle XVIII amb el model “Margarita” de teixits Sedica, en fons tafetà en silver, pink, ràfia i rosa, amb noblesa en el mateix to. Les mantellines són d’Artesania València i porten davantal de forma redona amb pentinador a joc de fil en blanc natural brodat sobre batista de seda, amb llaçada de tafeta de seda en el verd de la noblesa dels vestits, verda fulla al to. Les sabates d’època són el model “Letizia” de Creacions Aurora. El cosset de màniga llarga per al vestit del segle XVIII està realitzat en el mateix fons tafetà i color del vestit, amb pentinador a joc amb el davantal del vestit del S. XVIII i doble llaçada de tafeta de seda en blanc trencat.

Donaran forma i moviment a les faldilles els cancans de la Llar del Fil que a més seran personalitzats, i igualment podran protegir-se del fred amb un nou model de mantó en blanc trencat realitzat per la signatura.

Les 8 xiquetes que formen la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil de Torrent portaran les mitjanes personalitzades amb el seu nom i brodades al to del seu vestit pel Bressol de la Seda.

La mantilla és de mitja lluna brodada en fil de seda blanc natural sobre tul cristall, de la signa Artesania València.

Així mateix, Serrano i Navalón lliurarà a les xiquetes un collaret i polsera de nacre amb cintes al to, per a lluir amb el seu vestit i cosset del S.XVIII.

Quant al disseny del vestit del s. XVIII, és un model juvenil, enrederat en fusta i peto d’enrederat vertical combinat amb cordó, amb tres volants que segueixen la noblesa i les flors del disseny del teixit del vestit, de màniga tres cambres i de tall en evasè, rematada amb fines puntes de valenciè en cru.

El cosset d’aquest vestit és de màniga llarga, rematada en punta tornada de valenciè i botó folrat, el cos i la pala van enrederats en fusta i tancament amb cordó i peces en forma de Fus en cintura. Aquest model és un clàssic de la signatura, que representa el patronatge antic i l’estil que els caracteritza.