Suspeses les Fogueres de Sant Vicent del Raspeig de 2020

0
307

Cedeix finalment davant les previsions que els esdeveniments multitudinaris no podran celebrar-se fins a final d’any i la impossibilitat que se celebren “amb totes les garanties”

Les festes de Fogueres de Sant Vicent finalment no se celebraran enguany. La Federació de Fogueres i Barraques de Sant Vicent comunicava la difícil i dolorosa decisió primer a les deu comissions **fogueriles i a les barraques, advertint que ho fa de la mà i en comunicació directa amb l’Ajuntament.

Les Fogueres de 2020 passaran a la història per l’aturada provocada pel **coronavirus i els seus estralls i els festers comencen a pensar ja en les Fogueres 2021, entre la tristesa i el reconeixement que la decisió ha sigut el més assenyat.

La Federació reconeix que “és impossible que se celebren amb totes les garanties” i admet que prendre la decisió aquest mes d’abril “suposa evitar més inconvenients dels que ja s’han produït i es puguen produir si deixem transcórrer més temps”.

Les festes se celebren a la fi de juliol i des que va començar la pandèmia s’ha estat remenant un canvi de data, que finalment no ha prosperat, davant les previsions que no es podran desenvolupar esdeveniments multitudinaris almenys fins a final d’any-

Varis són els motius esgrimits per la Federació que al costat de l’Ajuntament han pres finalment la decisió. D’una banda, no poder celebrar amb normalitat les festes “atès que es compon en tots els seus actes de la participació multitudinària de persones”.

A més, la pandèmia generada pel **Covid-19 que està provocant milers de morts no està encara controlada i “donada la incertesa no podem arriscar la salut de les persones”

L’economia és un altre dels motius que ha motivat la decisió. La Federació incideix en la situació econòmica de milers de famílies “que han vist minvada la seua situació econòmica i ens consta que algunes d’aquestes famílies ja han informat diferents **comidiones d’aquest fet i de no poder participar e la festa en el cas que continuaren avant”.

I també ha motivat la decisió el fet que la desescalada que preveu el Govern en dues fases serà més restrictiva en la primera fase, que coincideix de ple amb les festes **fogueriles en les seues dates originals de juliol.

“El prendre aquesta decisió avui dia suposa evitar més inconvenients que els que ja s’han produït i es puguen produir si deixem transcórrer més el temps”, esgrimeix la Federació de Fogueres i Barraques de Sant Vicent del Raspeig”.