Tots a l’una….o quasi

0
652

Davant la polèmica situació, la “Secció Especial” de les falles de València ha manat un comunicat per a demanar respecte als artistes i a les comissions

“Després de la publicació en les últimes hores d’un comunicat oficial que signen vuit dels artistes fallers que en el present exercici plantaran en la Secció Especial, les falles referides a continuació: Na Jordana, Convent de Jerusalem, Almirall Cadarso, Exposició – Misser Mascó, Cuba – Literat Azorín, Sueca – Literat Azorín, Regne de València i l’Antiga de Campanar hem decidit adherir-nos a aquest.

La decisió adoptada ha sigut valorada i estudiada en profunditat i per tant no assumida de forma fútil. Reunits amb els artistes hem entès que no s’intenta cap altra circumstància que no siga preservar i garantir el present i futur de la professió d’artesà faller, professió que travessa en els últims temps circumstàncies particulars.

L’últim que pretenem amb aquesta postura és perjudicar la monumentalitat de les falles que es continuaran plantant perquè ens considerem, com moltes altres comissions, grans valors de l’element falla que és el gran diferenciador de la nostra festa i que ens fa únics en el món.

Per tot això sol·licitem dels diferents agents de la festa, de l’opinió pública en general i especialment del col·lectiu faller respecte feia la postura que cada comissió puga prendre. Per part nostra, convidem als qui compartisquen tal inquietud per salvaguardar la professió de l’artista faller a sumar-se a la mateixa a través de les vies que cada col·lectiu estime oportú. Serà una manera d’adequar l’altura màxima de les falles als pressupostos que es disposen. No podem ser aliens a la realitat que ens envolta per això ens sentim més tranquils amb nosaltres mateixos per creure que hem posat el nostre granet d’arena i ara demanem que tots els implicats actuem en consciència.

Arribats a aquest punt no donarem més versió oficial que aquest comunicat perquè tampoc ens agradaria entrar en debats estèrils i des d’aquest moment centrem els nostres esforços en el mateix que hem fet sempre, engrandir la nostra festa.”